Vart tar tiden vägen?

Dagen fråga: Vem stulade all tid i natt??

I natt bytte vi till sommartid. Trevligt, för nu blir kvällarna ljusare. Men allvarligt, vart har all tid tagit vägen. I bara Sverige var det liksom ca 9 miljoner timmar som bara försvann!  Den blev ju egentligen inte stulen, utan bra tagen i förvar. Eftersom vi kommer få tillbaka dom i höst.  Men vem har tagit i förvar och vart har denna någon lagt alla timmarna, det undrar jag! Det måste vara ett ganska rymligt gömställe, inte stort, men rymligt. Eftersom jag tvivlar på att timmar tar upp speciallt mycket plats, men utrymme! Sen måste det ju vara ett ställe där tiden står stilla, eftersom om det hela tiden skulle förbrukas, de där 9 miljoner timmarna, så skulle dom stackarna vars timmar förbrukats i höst liksom, inte få tillbaka sin timme, Jag menar snacka om förlust! Jag skulle inte vilja bli av med en timme bara sådär! Men det kanske är så att de timmar som används är de gamlas timmar, för dom säger ju alltid när man träffar dom "Ojoj, har du redan blivit 13 lilla vän" "Nej mormor jag är faktiskt 17" "Jaa, tiden går ju så fort nuför tiden" Det kanske är så att deras tid faktiskt går fortare, eftersom deras tid behöver göra ett hopp på hösten för att hinna ikapp alla andra!

Tänk om man föds på sommaren, då har man ju liksom tjänat en timme! För då får man ju en timme på den hösten och sen har man en balans. Och då har man liksom fått en timme extra! Jag är född på sommaren =)   Men om man nu ska tjäna något på detta, så måste man ju se till att dö på hösten eller vintern, för annars  missar man ju en timme i återlämningen på hösten! Det är kanske så det funkar, att alla timmar som används tas sedan av de som dött under sommaren så att det liksom blir jämnt! Då borde man ju räkna ut hur fort tiden går där timmarna förvaras, om man tar så många som dör på sommaren och våren, och sen delar det antalet  med  antalet  timmar som vi andra förbrukar tills hösten så får man ju fram hur snabbt tiden går jämnfört med våran tid och då kan man veta vart timmarna befinner sig! (den där uträkningen ska jag lämna till min mattelärare) Men det hade ju egentligen inte varit så bra om man fick reda på vart timmarna befinner sig. För då skulle  någon dum människa kunna stjäla dom och så om några år skulle alla vara utan tid! Det kanske är så att timmarna liksom tar semester under sommaren. Kanske drar iväg för att sola och vila upp sig till slit och släp sen! Haha, schysst!

Nej det där tål att fundera på!
Gött mos ^^

"The wheel of time turns another time"

Reflekterande över mänskligheten

Jag har funderat en del på invandrarkillars (främst) och också ofta invadrartjejers attityd. Jag har absolut ingenting emot invandare utan tycket tvärtom att det är trevligt med alla människor. Men, jag har märkt att det är så många unga invandrare som antar en attityd som är så konstig och otrevlig att jag har börjar reflektera över detta litet. För att sätta detta i en situation ska jag berätta om när jag och mina kompisar satt på en buss påväg från en kall och friluftsdag. Vi satt alltså på bussen, långt bak och bussen blev full, riktigt full. Bakom mig och mina kompisar satt ett gäng invandrarkillar. De satt och väsnades och höll låda men jag och mina vänner brydde oss inte speciellt(vad är det att bry sig om?)  utan vi satt och snackade om livet, universum och allting, typ. Dessa killar värkade nästan störa sig på att inte jag och mina kompisar blev störda av dem, för de började försöka lägga sig i vårat samtal genom att sticka fram huvudet och säga "Ja jusste", "Men tycker du verkligen det!" osw. Vi fortsatte med vårat samtal utan att lägga någon större notis till dessa killar. Efter ett tag började en av killarna slå min kompis på huvudet och kalla henne för "Kissekatt". Vi tyckte inte att detta var allt för trevligt utan sa till dem att sluta. De fortsatte att väsnas och slå på min kompis och till slut sa vi till dem att "Nu får ni ge er, ni har inte så jävla mycket att komma med". Då svarade en av killarna att "Men, vi är ju invadrare, vi är ju dumma i huvet, det vet du ju" Jag blev ganska brydd och förvånad över detta uttalande och sa att "Jag tror faktiskt inte det är det de hänger på" Och han blev tyst.

Jag förstår faktiskt inte varför dessa killar beter sig som de gör.  De är INTE dumma i huvet, utan har nog en hel del intressant  mellan öronen. Men varför beter de sig som om de inte fattade ett skit och som om de tycker att de kan ställa sig utanför alla regler? De skulle aldrig bete sig sådär i sitt hemland, inte en chans. Jag skulle aldrig bete mig så i deras hemland heller för den delen. Men vad beror nu detta på då, att dessa killar beter sig som de gör?  De är ju knappast de enda som gör det utan det vanligaste bland  invandrar killar värkar vara detta beteende. (Det kan ju iofs bero ganska mycket på att det är de som syns) Kanske beror det på att Sverige tar in en massa flyktingar och tycker att vi har gjort en god gärning, men inte sedan tar hand om dem så att det får en liten push in i samhället. Men kan man inte tycka att det är invandrarnas grej att  ta reda på hur samhället fungerar här i landet Lätt&lagom? Jag för min del anser att grunden till det svenska samhället är mänskligt vett, (till "grunden" räknar jag INTE kulturskillnader som religion, språk och matkultur, utan saker som att man t.ex. inte ska sitta och slå en annan människa i huvet på en buss)  denna grund ingår i alla olika kulturer och länder, alla vet att man inte borde göra så! Men kanske dessa killars beteende grundar sig i attityd och sökandet efter vem man egentligen är? Att man liksom måste sitta där med byxorna vid knäna och med mössa på i 25+C för att ha någon personlighet att hänga upp sig på. Att alla ungdommar, svenskar som vem som helst, faktiskt har behov av att starkt visa vem man är och vart man står. Nja, kanske. Men varför finns det då inte så många invandrande emos som hiphoppare. Jag har faktiskt ingen aning, inget svar! Men, kan man tycka, det är klart det blir invandrargäng, man söker sig ju liksom automatiskt till de med samma bakgrund. Visst, om jag skulle fly från Sverige och hamna i något annat land skulle jag själv söka mig till andra svenskar eller skandinavier, det handlar om att känna sig hemma och behålla sina rötter. Men jag tror knappast att jag skulle sitta och slå folk i huvet på bussen för det. Men kanske är det så att det är så att de tror att alla här i Sverige ser ner på alla invandrare och tycker att de är dumma i huvet, och för att inte bli sårade säger de det själv  först, innan någon annan hinner för att inte bli nertryckta på. Lika bra att försöka vara cool med sina svagheter innan någon annan hinner snappa upp det. Men, allvarligt, det är väldigt få i Sverige som tycker illa om andra medmänniskor bara för att det har annan hudfärg och bryter. Det är fler svenskar som ogillar de som tycker illa om invandrarna än som tycker illa om invandrarna! Människa som människa, alla ska få samma chans! 
   Jag får en känsla av att dessa killar lever upp till idealen de tror de har på sig. De tror att alla andra tror att de ska vara svärnade, stöddiga invandrare som inte bryr sig om något eller någon. Men ska de inte få vara som de vill vara då? Måste man hålla på och reflektera och vilja ändra hela tiden? Visst ska de få vara den de vill vara, men hur många vill egentligen, med handen på hjärtat leva upp till dessa idealen som finns?! Och jaa, det är dax att börja reflektera över detta, för att försöka minska "Vi och dom tänkandet" som kommer skada vårat samhälle och den mänskliga gemenskapen!

Tack för ordet! Tyck till i en liten komentar!

"Yes, I am white, you are black, but we are human beings, thats the important thing"

Helgen som har varit

Den här bloggen tänkte jag ägna åt helgen och allt vad den innebar...

Helgen började på fredagen 14.08 när tåget från Sundsvall begav sig mot Gävle. Siri börjar korrekturläsa och fastnat i denna syssla. Kommer på 15.00 att hon borde skicka iväg ett hej-nu-har-jag-kommit-iväg-sms till Joel. Tåget till Gävle anländer till sin station och Siri hoppar av för att byta tåg. Hon sätter sig på rätt tåg på första försöket *applåder* och väl på tåget fortsätter Siri korrekturläsa. (grymt bra) Hon kommer till Örebro och en trött och frusen Siri sätter sig på busshållplatsen för att invänta bussen. Förbi kommer en full gubbe med konstym och slips och stannar till, lägger in några komentarer om hans resa till hufudstaden och att han varit på någon "Järnmässa" och "du vet hur det är". När han kommer på att Siri inte har någon större lust att språka med fulla gubbar som stinker och vill närma sig går han sin väg. Någon minut senare ställer sig en kvinna med två stora matkassar som är påtagligt lik Tiffany Persson (!!!) vid hållplatsen och Siri tänker "Jaa, det bor allt bra konstiga människor i Örebro". Bussen kommer sent och väl därpå möter Siri en trevlig Göteborgare som ska av på samma station där ute i den öde och kolsvarta ödemarken. Hon blir väldigt glad över detta (vissa av er kan nog hennes buss historia...) och dessa två sitter och språkar tills vi ska av. Vi fixade lätt rätt hållplats och Siri börjar klafsa till stugan. Väl där gör hon sig en koop te, dricker denna och gör sig en till kopp. Lägger sig i soffan för att läsa vidare och somnar. Vaknar av att Joel kommer hem och utbrister "Vilka snygga skor du har!!" En någon förvirrad men glad Siri vaknar över pojkvännens hemkomst.
Dag två, lördag, vad fanken gör man i Fjugesta en lördag?? Jo, man bakar muffins och kramas. Senare över till Axelssons och har trevligt.
Dag tre, Vaknar alldeles för tidigt för söndag och åker till kyrkan. Lyssnar på en sjukt bra predikan av Joel ( =) ) och sedan kyrkfika med trevliga människor. Hem igen till stugan och ligger där och har seperationsångest. Tåget hem, satt i loket med Marias far från Hudik och allt gick som planerat.

Vi är så naiva. Jag längtar i två-tre månader...träffas två dygn och sen får man längta igen. Jag kan inte hjälpa det men jag är rädd...

Det har varit en underbar helg!! Och nu är det sportlov!! (och snart är det påsklov!)

Gött mos...

"Miss you my love"