26/3 - 08


image52
( "Ja, jag tror att jag vet nu..." )

Idag kom päronen hem och jag har börjat mala SummerJam-planerna för dom. De är inte helt negativa men har en del funderingar t.ex. låt det såhär: "Okej, så du ska åka själv till Tyskland och gå på festival med en kille du träffat i tre timmar?" Svaret blev "JA! Han är trevlig!" "Okej, är det för honom du vill åka dit?" "Han är trevlig, men MoF det är en av världens största reaggyfestivaler!!! Huvudsaken med resan är musiken, stämingen och umgänget!!" "Jaa, du är ju 18 då..." Haha!

Men jag måste ju också erkänna att jag blev lite nervös när de sa det där, jag menar, ensam i Tyskland med en människa jag knappt träffat? Ehe. Fast det kan bli så grymt bra, det kan bli det bästa som hänt! Men det kan också gå fel...han är en bra kille det vet jag, men det hade kännts tryggare att resa med någon jag känner väl...iofs kan jag lära känna honom...hehe!!

Har ni tänkt på att den finaste kroppsdelen på alla människor är ögonen? Det finns inga fula ögon utan alla är så vackra! Helt seriöst så är ögon det vackraste som finns!! Och som jag skrev i tidigare inlägg, så är ögonen det enda ställe där man kan se in i människor, alltså, på riktigt!

image53

"Life is a B-movie it´s stupid and it´s strange, a directionless story and the dialog is lame, but he said she said sometimes there is some poetry if you turn your back down and let it happend natrually - hell yeah "


25/3-08

Idag har varit en trevlig dag! Jag vaknade glad i hågen och det humöret har fortsatt...hehe

Stina kom hit, sen gick vi och körde styrka, och sen blev det filmis här...mycket trevlig dag alltså!

Annars gjorde jag och Gustav godiskonst igår, jag gjorde en giraff och en gris...det var kul! Önskar någon att se filmerna vi gjorde också kan du ju knalla hit och be mig!

Annars ska jag säga er kära läsare att jag har världens bästa syster! Idag fick jag ett brev, tjockt var det och när jag satte mig för att öppna ramlade det ut en chokladkaka!! Och en del papper. Där stod det att jag skulle ha den för att jag var så bra och det stod att de på vykortet jag fick med odlade potatis och att hon också odlade potatis i hennes fönster och det stod en hel massa trevliga saker! Så himla mysigt! Att bara skicka iväg ett brev lite sådär impulsivt! Hon är så bäst! Jag längtar verkligen så mycket tills jag åker ner till henne i Maj! Vi ska ha så fint!!!! =)

Allt gott!

"Kylan blev min vän, min ursäkt för att gömma mig igen - i musiken"

SummerJam!

SummerJam i sommar!!!!! Yey Robin here I come! (eller??) Seriöst ifall jag skulle åka dit skulle jag klara allt!! Det gäller att ha något att längta till! Jag vill!!!!! Skulle jag resa dit skulle allt bli mycket lättare, Tiden fram till dess skulle vara en period av lycka från längtan och tiden där skulle vara den bästa och efter skulle jag kunna drömma om mina äventyr! Själv till Tyskland är alltså planen! Jag ska ligga på MoF och be dom ge det till mig i födelsedagspresent, jag fyller ju faktiskt 18!! Haha

"Kylan blev min vän, min ursäkt till att gömma mig igen - i musiken"


Lägg av!

Sluta nu, snälla! Du ställer till det! Varför inte bara svara på frågorna? Är du så ärlig och snäll som du säger så borde du ju kunna vara det också...

Du säger ingenting, men du tänker så himla mycket mer! Varför inte säga det då? Fattar du inte att du sårar mer genom att vara tyst och låssas som ingeting än ifall du säger vad du vill och låter någon bli arg eller lessen eller vad som helst!!

Jag lägger ner nu! Det fungerar inte!! JAG BLIR SÅ ARG!!! Sluta och lägg av!

Det är så jag säger det

[ Märke du att jag inte möter din blick, vet du varför? För att någon sa till mig en gång att ögonen är där man kan se in i någon annan människas själ. Jag vill inte se in i din själ, jag vill inte se alla vita lögner och undanhållna känslor, jag vill inte se dom innan dig. Jag vill inte att du ska se mig i ögonen, ögonen avslöjar allt, det är så man skilljer mellan skådespel och verklighet. Det som behövs är att förlika sig med sanningen, släppa taget och låta det hända, titta åt ett annat håll och låta våran vänskap övervinna alla hinder i världen, för det kan den, bara vi låter den, bara jag låter den. ]

[ Alla svar är fel om man inte ställer de rätta frågorna och kanske borde jag egentligen fråga dig om allt, alla obesvarade frågor jag har, kanske borde jag inte. ]



"Just lay your back down and let it happend natrually"

Hell yeah

"Life is a B-movie it's stupid and it's strange, a directionless story and the dialog is lame. Bus she said he said sometimes there is some poetry if you turn your back down and let it happend natrually - hell yeah" / Ani DiFranco

Klassfesten blev helt klart lyckad och det är något jag kommer kunna leva på länge! Jag har verkligen underbara vänner!

Gårdagen var från början bra, sen blev allting bara dåligt. Det var kul med typ alla, men ändå var det lite svårt att hitta elden! Måste fundera lite över det, det borde inte hända så där egentligen...Men det är väl som Lasse säger "Det är ångesttvång och höstsäsong, ekonomisk undergång, varje hinder är så tåligt och robust - det är ingen som har lust"

Allt är som i uppror, kroppen, huvudet, tankarna, ögonen - ingen ro, inget lugn. Men det är positivt också ju, för medans dalarna är djupare blir topparna högre, jag får som en extraväxel som kör på autopilot i timmar!! Haha, jag låter som världens narkoman!

Imorgon kommer Anneli and the gang hit. Det är kanske det bästa som kunde hända!! Hoppas att Sandra och A-M kommer med!! Resten av veckan händer inte mycket, ska väl försöka hitta lugnet, men på lördag är det inflyttning hos Anneli och A-M, sen jobb på söndag tror jag! Kulijul.

Annars allt gott!

Life is a B-movie it's stupid and it's strange, a directionless story and the dialog is lame. Bus she said he said sometimes there is some poetry if you turn your back down and let it happend natrually - hell yeah" / Ani DiFranco


Tänkande människa håll ut det kommer en morgondag

Nu är det bara en dag kvar tills lovet! Det ska bli så skönt, bara ledigt, bara lugnt, bara mys! Även fast skolan just nu flyter som den aldrig har gjort, har verkligen jättekul och det är, om sanningen ska fram, väldigt lugnt! Och jag klagar absolut inte, (kanske lite på ryggen, men orka den!)

Som sagt tosdagen kommer bli riktigt grym! Jag och Emelie är fantastiskt peppade!!! Yey

Och idag var våra mentorer väldigt gulliga, de kom in med en massa påskgodis till oss! Mental hälsa kallas det! Haha. Vår klass är kanske inte bäst på att hålla hälsoprofilen på skolan, dock inriktar vi oss mer på mental hälsa med ledorden "Godis är gott"

image50


Nu är det inte många månader kvar tills jag far min kos med pick och pack till Götteborg. Där ska jag nörda runt på alla musikaffärer och hitta en riktigt, riktigt bra gura!


image51
Jag kommer köpa mig en äkta spansk gitarr. Det heter spansk gitarr för att den gitarrens utforming o.s.v. är uppfunnen i spanien. Det är helt enkelt en nylonsträngad gura. Dock vill jag ha en som är tillverkad i Spanien, dels tycker jag att de har varmare ljud, dels har jag spelat på många spanska gitarrer som jag blivit sjukt förtjust i och sen vill jag ha en spansk gitarr ifrån Spanien.

Att spela gitarr är något som är så sjukt kul! Jag är inte speciellt duktig, men det är bland det roligaste jag vet!! Musiken, möjligheterna, klangen, tonen, känslan. För så är det ju, ifall man ska köpa en gitarr är det känslan man ska gå på först, känns gitarren bra att spela på, blir det ett ljud du vill ha spelar det egentligen inte så stor roll vad det är för gura. Man ska inte titta i första hand på den dyraste för att få den bästa gitarren, eller titta på märket, man ska sitta och spela på den, höra ljudet och känna känslan. Sen kan ju självklart  märke och pris ge en fingervisning, jag t.ex. vet att jag tycker om Takamira-gitarrer, eftersom jag spelat på en del och gillat allihop och skulle om jag inte fick provspela välja en sådan gitarr, iof skulle jag aldrig köpa en gitarr jag inte spelat på men ni fattar principen!


Gitarren brevid är en Admira gitarr, flamenco, modell K34. Riktigt snygg!!


Nu ska jag gå och socialisera mig litet med min far!
Over and out

"Den som lyder idioten är själv idiot"

Måndag

Joo Stina, visst bytte de namn på schlagerfestivalen för många år sedan, bara det att jag inte brytt mig om att säga annat, förrän nu!

Idag är det måndag och snart är det påsklov! Underbart! Dock känns det som om det borde vara dagen torsdag idag, inte måndag. Måndagar är liksom ganska dåliga dagar, det är nära förra helgen och långt från nästa! Måndagar är som den dåliga dagen, måndag, så långt till helgen att man inte ser ljusningen i den långa tunneln...man sitter och tragglar med skolan och liksom vet att man måste stiga upp värsta tidigt nästa dag, och dagen efter det och efter det ovh efter det o.s.v....det enda som egentligen är bra är träningen! Yey, Siri goes blå!

Torsdag kommer bli grymt! Eller hur Emelie?!

Over and out

"Städer som byggs rakt upp i höjden kommer falla ner, kommer falla tungt" 

Schlagerfestivalen

Igår satt jag hos mina grannar, fast bara en var hemma, med en del andra vänner och såg på Schlagerfestivalen. Eller melodifestivalen kanske det borde heta nu mer, när nästan ingen av låtarna är Schlager.

Jag har en mycket klar uppfattning om vilken artist jag skulle sätta på första andra och tredjeplatsen. Nummer ett: Amy Dimond - Trevlig tjej, bra röst och något som skulle gått hem. Nummer två: Tvillingarna i rött som hag glömt vad dom heter - bra låt, kul framträdande. Tredje plats: Nyckelharpan i Nordmans låt - jag älskar nyckelharpa, är det något instrument som är lite coolare än andra så är det nyckelharpa, dock kunde man inte rösta på bara nyckelharpan, utan man var liksom tvungen att rösta på Nordman också, och det skulle ju vara Nordman som fick äran så jag röstade inte...

Från en afton som doftar lite YMCA snart kommer jag Götebrog, ni är kärlek för mig!

[Sir Aj]

"Du kan om du vill, du vill så du kan"

Sorry boy

Du är genomskådad, dina spel, om än omedvetna, är klara för mig nu. Jag är ledsen men så är det.
Jag såg rakt igenom dig innan du ens hunnit börja

"Du är ett glashus och jag är en sten, men det är du som försöker se genom mig"

År 2008 (Funderar över den svenska mentaliteten)

När provokationen inte längre godkänns i dagens lätt-och-lagom-samhälle
Lagompolitiken stimulerar inte nu mera landets ledare, de är någon annan stans
Med sina ölmagar och skinnportföljer i högsta hugg mot farliga hulliganungdomar på stadens gator

 

När alla ständigt går i motvind med förstora storlekar och pengabrist
Femtioårs-krisen kommer vid tjugofem och ångestattackerna är lika vanliga som mellanmjölk

Mainstreamkändisen bröt ihop efter sexskandal och modemissar vilket kvällstidningarna trycker upp på stora gula affischer i brist på intresse om meningsfull information
Rubrikerna läses gladeligen och blir de stora samtalsämnena vid fikarasten istället för de hundra människorna utan nakenchock som blir halshuggna i Kenya

 Alla är vi kränkta och talar ut i närmsta bästa hands-free
Vi är oss själva med nyaste modet som är personligt och alternativt
De som sticker ut mest är likadana och gör som alla andra
Du ska vara dig själv inom alla ramar och regler i landet Lättfil ? lätt och snällt mot magen

 Svenskans ordförråd byts ut till internationella kombinationer från världens alla hörn
Influenser från den främmande världen blir kroppkakor och pimpelfiske medan sushi och mangamålningar numera hör till den svenska mentaliteten

 Ungdomarna ska ha uppskov och undantag, det är mest synd om varje enskild individ i iPodgenerationen
Det bästa vore om någon lärde åt oss, så slipper vi
Vägen till smultronlycka ska helst inte existera, vi föds genom lätthanterligt kejsarsnitt ur mammas mage in i en annan mjuk bädd

Går du i skolan ska det vara som dagis, går du på dagis ska du vara som om du gick i skolan
Vi får mer och mer kunskap, men vårt intellekt bryts ner likt Konsums nya naturvänliga majsplastpåsar på marken

 

Välkommen till landet Lätt-och-Lagom

Tändstickor för mörkrädda

Svenska Akademien är ju ungefär hur bra somn helst! Kloka människor, bra reaggy! Skriver ner några av de hitills bästa citaten! Lyssna på dem, de är verkligen kung!

"Tänkande människa håll ut det kommer en morgondag"

"Du vill så du kan, du kan så du vill"

"Den som lyder en idiot är själv idiot"

"Städer som byggs rakt upp i höjden kommer falla ner, kommer falla tungt, sakernas tillstånd inget mysterium historien upprepas om och om igen"


"Våga få nog och våga lacka, försök få det gjort och sluta snacka
söka och hitta allternatiet, leta och hitta drivet, "

"Ge mig vilja, glöd, inte drömmars död"

"Om jag brinner så ge mig nåt att bita i utan ett korrumperat fack och elitparti"

Klagosång

Melankoli och elegi!!

Jag har ont i ryggen och jaa herre gud vad ont i ryggen jag har! Ryggen måste ju ungefär vara det jobbigaste stället att ha ont på, eftersom det påverkar en hela tiden så fort du gör något, eller inte gör något. Berätta för mig<; finns det värre ställen att ha ont på, vart?

Det hela började nog i helgen med att jag jobbade fredag, lördag och söndag. Mitt jobb går ut på att stå och springa runt i köket, göra mackor och lyfta tungt. Inget skönjobb för ryggen alltså. Dock har jag aldrig förut haft problem, men i måndags kom det. Asont i svanken! Det blev natt och det blev morgon och det blev nästa dag. Ont igen, kunde knappt sitta, gå fungerade men asså seriöst helt hopplöst. Natt och morogon och nästa dag igen, dum som jag är tränade jag, (inga kommentarer på det tack - jag är dum och det får jag leva med!) Och så kom idag, AJ! Usch och fy. En teori finns om att jag sliter ut ryggen när jag går på så hårt golv, ska alltså skaffa inneskor...

Ja usch, Ursäkta min klaga meeen det är min blogg och där skriver jag vad jag vill =) hehe

Over and out

"Köp strumpor"

Don't belive a word

Don't belive me if I tell you not a word of this is true, Don't belive me if I tell you, especilly if I tell you, that I'm in love with you
Don't belive a word, 'cause word is so easily spooken


Okej, jag ska bara meddela att jag känner typ fem Hanna, så den Hanna som skrev den lilla fina kommentaren kanske kan säga mer specefikt vem det var? *Ler*

Idag har varit en sjukt jobbig dag, jag har haft jätteont i ryggen. Har nästan inte kunnat sitta mer än en kvart i taget! Blää. Annars har det varit fint! Det var kul att träffa alla igen, även fast det regnade hela dagen och var jättekallt i skolan!

Nej kära vänner nu ska jag ta en dusch och sen ringa min Stina, som jag saknar så grymt!

"Don't belive a word 'cause words can tell lies"

Jimmy Jazz

"The police walked in for jimmy jazz
I said, he aint here, but he sure went past
Oh, youre looking for jimmy jazz"

Idag sitter jag och rockar The Clash. Riktigt coola killar! London Calling-skivan är ju klart bäst, och den påminner mig om min första tripp till systern i Götebrog. För då gick den här skivan non-stop från Sundsvalls tågstation till Götebrog central och det tar åtta timmar kan jag meddela! Sen gick den hela tiden där och på vägen hem! Det var goa tider det!

"I've lost my memory
My mind? Behind!
I can't see so clearly
"

Dagen har bestått av endast jobb och slit. Jag och min far skulle flytta Einars grejor imorse. Märk Einars grejor! Jag fick bära ner soffan och sängen för alla femtio trappsteg(med hjälp av far förståss). Lätt säger ni, tungt säger jag! Soffan halkade i händerna och trappan är sjukt brant på vissa ställen.
Sedan sprang jag iväg i den övergående snöstormen till jobbet. Dagen gick mycket bra, hoppas dock att det blir lugnt imorgon börjar bli trött nu! Däremot fick jag jobb nästa helg och påskafton till min stora glädje, detta betyder pengar och det i sin tur betyder antagligen den Rodrigeuz-gitarren jag spanar på. Men jag måste ju såklart tillbringa åtskilliga timmar på muiskaffärerna för att prova ut den bästa!!

Jag avslutar dagens inlägg med en liten Clash-text.


"Say, where did I see this guy?
In red river?
Or a place in the sun?
Maybe the misfits?
Or from here to eternity?

Everybody say, is he all right?
And everybody say, whats he like?
Everybody say, he sure look funny.
Thats...montgomery clift, honey!"

Musik idag: The Clash
Jimmy Jazz
Hateful
The right profile



Du ställer till det i huvudet på mig?

Det känns ikväll. Varför sa du sådär? Varför pratar du med mig? Varför bryr du dig över huvudtaget? Du ställer till det i huvudet för mig.

Det känns så dumt, borde bara glömma och börja "vara nu", vara vän och social som vanligt. Men du anar inte. Det klaffade - trodde jag.

Jag litar inte på dig, tror inte på dina ord, hittar hela tiden underförstådda meningar. Jag vänder istället ryggen till och det är mycket lättare att tränga undan och bort än att vänja sig av...eller hur? Det är svårt att sluta dricka Oboy om brorsan gör det, men om man slutar köpa hem det glömmer man tillslut smaken.

Jag var tydligen så sjukt dumt blåögd och jag tänker att om jag inte ens kunde ana det där, då är det verkligen inte vettigt. Allt verkade så bra men IQ-dörrhandtag Siri - någonting som är nöjd med situationen, ifrågasätter aldrig och även fast ingen gått in genom dörren på år och dar sitter den fortfarande kvar lika redo på att öppna sig igen.

Ställ inga krav på mig, det kommer bringa kortslutning i huvudet. Jag funderar på att skippa alla planer, allt för sommaren och resten också, ni mina vänner, får kanske åka utan mig. Det spelar nog inte sån stor roll, jag skulle ju ändå inte med från början(Börjar kanske ana varför..?)...idag känns allt bara för mycket, och det är så fånigt, så dumt, men om jag inte tänker annorlund då kommer det inte bli kul!

Jag vill inte veta av dig mer, vill aldrig mer se dig och aldrig någosin höra dig igen, samtidigt som jag inte vill göra annat än att sitta och ha fem timmars långa samtal om livet-universum-och-allting, så som vi alltid haft, se på filmer och dricka te hela dagar och äta rester för att vi bara inte orkar göra mat två dagar i rad. Jag känner mig så jävla dum som inte fixar det här, som alltid blir för fäst och som alltid känner för mycket. Det fanns inget i min värld som hette att sluta gå vid din sida, men tydligen borde jag sluta vara så ironiskt dum.

Varför är du överhuvudtaget vän med mig? Allt hade varit så mycket lättare om du hade varit en idiot som jag kunde slänga i väggen, som jag kunde glömma eller vara arg på. Men du är en av de absolut klokaste människorna jag känner, du är en av de snällaste och man kan inte vara riktigt arg på dig.

Det trasslar och knyter sig i huvudet. Nu är jag en av alla andra, en av alla miljoner människor på jorden, en i mängden som aldrig kommer betyda något egentligen, du må säga emot mig där, men jag har rätt denna gången. Jag vet det där, hur många löften man än har tynar de sakta bort med tiden. Jag är nu en av alla dom och tillslut bli nog alla det.

Egentligen borde jag inte skrivit detta här för jag gör ju faktiskt emot allt som står, att berätta hur det känns. Men avskrivning kallas det, måste få skriva ner det. Jag ska sluta bry mig, ska sluta knyta mig till folk. "Ensamheten är det enda vi alltid kommer tillbaka till" - eller hur?
Imorgon är livet lättare

"Don't breath to deep"

Muisk, Music, la musica, les music

Ärade läsare, musik är livet! Den här dagen har jag lyssnat oavbrutet på musik, Simon and Garfunkel, Ani DiFranco, och soundtrack till RENT. "I have to go ouuuuut tonight!!!!" ÅH! Så underbara röster, sån underbar musik. Kalla mig nörd, men detta är så underbart det kan bli!

Jag sitter här, ganska mör sedan gårdagens pass "Två timmar jobb" som sempai Tommy så snällt uttryckte det, massor av nybakade kanelbullar finns i köket och hartre dagar lov till! Underbart! Jag är annars ganska irriterad, men det går ju att förbise..!

I förrgår och dagen innan det var det film med Mari och gänget! Alltid lika mysigt med det gänget!  RENT med Mari i måndags kväll och Schindlers list i tisdags. Sjukligt bra filmer! Specellt RENT, men det är lugnt Schindlers, det är inte mycket som slår RENT.

Lovet har hitills blivit precis som jag vill, lugnt, socialt och skönt. Dock kommer det fortsätta med tre heldagars jobb. Det blir också bra!

"How about love"

Början av lovet, början av..?

Återkommer från bushen i norr. Jag tog bussen 14.00 från Sundsvallsbustation och fick sedan sitta där i fem timmar. Men kära vänner, det var det verkligen värt. Väl framme i den lille lille busshållplatsen i Sikeå möttes jag av två glada och efterlängtade Härnösandsbor, Cia och Sanna. Mycket trevligt att se dessa själar igen! Jag fick en bilguidning genom Robertsfors, och därifrån kära vänner kommer Sahara Hotnights(Men det är nog också de enda...) Vi reste några mil utanför byn och satte,mitt ute i skogen på oss skidutrustning. Och det ska jag säga er, att jag har inte åkt längdskidor på fem år. Halvt vettskrämd började jag följa mina kompanjoner inåt den kolsvarta skogen. Jag ramlade kanske åtta gånger på tvåkilometer...Jag är ingen skidkung, men fram kom vi! Jag kan meddela att jag ramlade fem meter ifrån stugan och det var snö upp till knäna!

Kvällen gick i stort ut på att värma upp stugan med eld och te och spela kort. Jag vann! =)

image48

Vi somnade gott den natten kan jag säga er! image46
Sanna vaknade tidigt morgonen därpå och skottade fram förrådet och dasset. Jag vaknade när en eld brann i spisen och frukost var på bordet. Gött! Efter frukost begav vi oss ut i vintervädret. Skidor var det självklara eftersom det som sagt var en halv meter snö och det gick knappt att gå ute. Vi skidade ut på isen, jag medger att jag även denna dag ramlade åtskilliga gånger. Sjön är uppdelad i en massa vikar, stugan låg i en och vi åkte så att vi såg en mycket större del av sjön. Inte ett ljud hördes, bara skidorna som skar genom snön.






image49


Allt var riktigt vackert, lugnt och tyst! Livet stannade av och lugnet lade sig. Tid fanns till att tänka, skriva och prata med Sanna. Det blev mycket snack om gångna tider, jag och Sanna gick i skolan tillsammans i låg och mellanstadiet.

Helgen var helt underbar, grymt skönt och bara helt perfekt!

"Vi var redan bäst i världen, det var du och jag"