Senare...

Ojdå! Kom just på att förra inlägget kan tolkas jätteilla! Gör inte det! Det är i vilket fall en låt av geniet Ani DiFranco, hon är sjukt bra och en av de musiker jag gillar mest. Allt, de ackustiska gitarrerna, hennes röst, hennes texter, allt! Sjukt bra! Bara fråga min så ska jag introducera er i Ani's enorma låtarkiv!

Nu har jag, efter en stunds frånvaro från datorn, läst. Äntligen har jag tagit tag i sista Harry Potterböckerna. Jag har ju ända tills nu blåvägrat att läsa den. Men nu så, somnade dock med boken i handen och sov tills min chef ringde och väckte mig. Jag måste svarat innan jag vaknade för när jag blev medveten om situationen hade jag redan luren i handen...skumt, stackars min chef säger jag! Jag funderar starkt på att inte träna ikväll, det hade varit jättekul men om Siri somnar och sover jättedjupt mitt på dagen efter knappt en timme i skolan är det något fel...som min kära Naturkunskapslärare sa "man ska lyssna på kroppens signaler". Åh underbara Bertil, hela klass Sp2's extrafarfar, mysfarbror och sagoberättare! Bertil for president!

Idag hade vi jättekul på Naturkunskapen i skolan! Eller, ja, tanken var väl att vi skulle ha naturkunskap, fast vi spårade ur och hamnade i disussioner om livet, döden och stenar!! Väldigt kul! Vi hade också väldigt kul åt alla fransmän som gick runt på skolan,  en klass från Frankrike är där nu och går runt med naturvetare och ser förvirrade ut. Vi hade kul, kanske inte åt just dem, utan åt våran så värdelösa franska. Haha

Stina har inte alla svar i världen! =( Jag vill det!

Nej usch vad trött jag är!
Kaffe, Kaffe, Kaffe

"I bulid each one of my days of hope, and I gave that hope your name"


Letter to a John

Ani Difranco - Letter To A John Lyrics


don't ask me why I'm crying
I'm not going to tell you what's wrong
I'm just gonna sit on your lapimage43
for five dollars a song
I want you to pay me for my beauty
I think it's only right
'cause I have been paying for it
all of my life

I'm gonna take the money I make
I'm gonna take the money I make
I'm gonna take the money I make
and I'm gonna go away...

we barely have time to react in this world
let alone rehearse
and I don't think I'm better than you
but I don't think that I'm worse
women learn to be women
and men learn to be men
and I don't blame it all on you
but I don't want to be your friend

I'm gonna take the money I make

I was eleven years old
he was as old as my dad
and he took something from me
I didn't even know that I had
so don't tell me about decency
don't tell me about pride
just give me something for my trouble
'cause this time, it's not a free ride

I'm gonna take the money I make

don't ask me why I'm crying
I'm not going to tell you what's wrong
I'm just gonna sit on your lap
for five dollars a songs
I want you to pay me for my beauty, I think it's only right
'cause I have been paying for it all of my life


now I just wanna take
and I'm just gonna take
I'm gonna take
and I'm gonna go away

29/1-08

Jag sitter nu här, efter en helt underbar middag! Jag måste faktiskt erkänna att jag är bäst på att laga mat! Nästan allt jag gör blir apgott...mmm! Ni som inte har haft turen att ta del av min matlagning bör göra det! Haha. Idag blev det kikärtsbiffar med spiskummin, ris och vitlökssås av yoghurt! Rikigt nöjd faktiskt, och nyttigt! Vill ni ha recept så skriv bara tillmig!

Jag älskar vegetarisk mat, att bli vegetarian var nog ett av de bästa beslut jag tagit! Den vegetariska maten är godare, mer miljövänlig och man visar sitt agg mot dagens djurindustri. Och jag anser att man mycket bättre lärsig laga mat, eftersom man sällan bara kan steka liknande som korv, eller fläskfilé och sen tycka att det är gott. Nej det går alltså inte, man måste blanda och mixtra för att få till den riktigt goda maten! Yes, det är grymt kul!

Jag tycker mycket bra om att vara i köket, laga mat och baka kakor. Det inger lugn, man gör något som känns vettigt och man tänker på hur maten ska bli! Det går att koppla bort liksom! Kombinera smaker och blanda ihop ingredienser i rätt ordning...helt sjukt kul!

Tack för ordet!

"Ford satt och muttrade i ett hörn, själva resan genom rymden var den jobbigaste delen av rymdresorna"

Hur mår du idag?

"Jotack, bara bra!"
...

Jag blir less på folk som får en fråga, typ "hur mår du?" eller "Vad har du för dig?" svarar på frågan och sen inte frågar tillbaks! Det känns som en grundläggande detalj i sociallivet, att höra sig för hur människor mår. I allafall gett dem en chans att berätta om något hänt, eller om man mår kasst eller bara helt fantastiskt bra! Jag tror att man kan rädda många människors dagar genom att bara visa att man bryr sig, för det gör man inte om man aldrig frågar tillbaks. Att få berätta hur man mår är jätteviktigt, framförallt om man sitter över msn eller på sms och inte kan läsa av personen något, inte kroppsspråk inte röst inte något. Man ska alltid ge människor man pratar med en chans att visa om man vill prata eller om det bästa kanske vore om man fick vara ensam. Man ska alltid försöka vara intresserad om sina medmänniskor, man ska visa att man faktiskt bryr sig, annars är det ingen mening att prata -  lika bra att hålla tyst. 

Jag frågar 99.99 % av de gånger jag pratar med någon om hur personen mår. De säger inte alltid sanningen, det är okej för mig - de behöver inte berätta allt jämt, men jag har iallafall gett dem chansen, jag har visat att jag bryr mig. Det är viktigt! Så snälla mänskligheten: tänk en gång till! Så jobbigt är det inte! En liten fråga på fyra ord, som kan göra så mycket!

Tack för ordet!

"Du var den enda som kom fram, det var det enda du sa, Men..!"

Nej, nu lägger jag ner detta!

Ja, faktiskt, är sjukt less nu! Min armbåge har krånglat i snart två år, ingen kan säga vad det är, det kommer och går, jag kan inte simma, inte göra vettiga armhävningar, dips eller slå vänsterkrokar. Det gör ont även fast jag inte gör något. Idag smörjde jag inte armen i linnement, det luktar äckligt och min far kom in och klagade! Nu skiter jag i armbågen faktiskt!

Annars sitter jag här och känner att jag lever. Blev ruggigt blåslagen på träningen ikväll och det kommer jag sota för imorgon. Fast det possetiva är ju som sagt att jag känner att jag lever! Haha. Jag måste skaffa benskydd! Detta är bra för mig när jag sparkar - orsak - ifall jag sparkar fel, på motståndarens armbåge, eller motståndaren blockar med ett knä, får jag riktigt ont i mitt smalben, har jag benskydd dämpar detta sparken och jag kommer slippa blåa ben!

Polen i sommar kommer bli riktigt bra känner jag! Riktigt bra!

Bye!

"Du lever bara en gång den gången är nu, det finns bara en som vet hur du ska leva och det är du!"

Söndag

Grattis Keelis!!

Igår var jag på filmkväll hos Steffi!! Jag lärde mig två saker; ett; Tyranusarus-rex var apstor, och två; hur man tar sig igenom en film på fyra timmar! Filmen var bra, men ändå är man ganska seg efter sådär 3,5 timmar, trixet är skön ställning, gott sällskap, en stor kopp te och massa gurka! Gurka är kanon, det blir friskt liksom!

Idag har jag varit hos Takela och grattat henne med"the old gang", riktigt trevligt! Det var sjukt längesen vi träffades, så vi måste alltså dra ihop något snart! Vi saknade Denise idag bara... =/

Har inget mer att delge, söndagen fortsätter i sina gråa och tråkiga toner helt enkelt.

"One raindrop raises the sea"

Vi var redan bäst i världen!

Jag måste bara inflika en sak! Se aldrig en film som heter...eh som heter...attans jag har glömt! (hur lyckas jag?) Se inte den filmen iaf! Jag har sett den två gånger, båda gångerna sov jag bort mer än halva filmen, till och med fodralet är dåligt, ett litet papperskuvert bara! Shit, ingen klass här inte. Även blev jag nertryckt under bordet under denna lektion, Viktoria orkade inte se mig, drog undan min stol och tröck ner mig under bordet...jaa, jag har så snälla klasskamrater!

Idag var det öppethus som sagt. Vi i Sp(The shit)2 hade hand om fiket. Mycket bra, jag och gänget ägde med smörkniven alltså! Men jag har kommit riktigt underfund med att jag verkligen inte kan alfabetet! Det går liksom inte, om någon skulle fråga mig om F kom före eller efter G, skulle jag vara tvungen att "räkna" från A och sen höra om det kommer före eller efter. Helt sjukt! Jag antar att detta beror på att jag alltid tyckt att grejor som jag inte sett någon nytta av att lära mig har jag inte heller lärt mig! Blåvägrat faktiskt! Jag har haft många grundskolelärare som blivit irriterade på att jag t.ex. inte någonsin lärt mig 7x8! Onödigt ju!

Idag kommer det bli en sen kväll!

"Inget kunde hindra oss, inte trettio skeptiska blickar - det var du och jag!"

Löööördag

image42
(Eldnatten, Urkult, 2006)

Idag är det lördag och jag har varit i skolan idag! Detta beror inte på att jag är pluggis, utan på att vi har haft öppethus! Så min dag är inte hitills intressantare än att jag stått och brett mackor i köket på skolan! Men nu ni, nu händer det grejor! Jag ska iallafall på filmkväll i kväll! Och det ska bli så sjukt mysigt!!! =) Setffi, Mari, Dosan, vilka mer? Nej, kul ska det bli! =)

Sitter även idag och lyssnar på soundtracket till Chocolate, ÅH! Underbart! I'm in love! Jag önskar att jag spelade i en orkester, det är undrebart att sitta och spela med massa andra människor!!

Nu är det bästämt att min bror ska flytta! Usch! Snacka om saknad, jag måste verkligen skaffa mig en telefon så att jag kan sitta på mitt rum och snacka med honom! Och min systrar såklart! Tomt kommer det bli!

Over and out!


"Det var du, det var du och jag Jerker
Vi hade redan nått vårt mål,
Vi var redan bäst i världen
!"

On my way!

Jaa, håller med Emelie! Vår svan på konståkningen var helt sjukt ståtlig faktiskt, så där graciös, och dte var riktigt mäktigt att se dig Emelie!!

Japp, idag är det en bra dag!! Skola, första reotik-kursen, det verkar mycket bra. Kampsport, mycket krokar och slag och jag är fortfarande skakis i händerna!

Idag har jag varit på gospel!! Johannas kör Spektra spelade i Pingstkyrkan (fast det hade glömt t:et på presentationen...haha) Det var i viklet fallhelt sjukt bra! Gospel är kanon live alltså! Såna röster! Mmmm!

Nu sitter jag och lyssnar påp soundtrack till Chocolate. Det måste vara det bästa sundtracket någonsin! Jag ska lära mig att spela några av låtarna hade jag tänkt! Dock kommer det bli lite naked-version, eftersom de nästan alltid använder gitarren till slingorna, och andra instrument som fyller ut! Men det ska gå. Ingen förästen som har lust att dra ihop ett gäng och köra dessa låtar??

Nej, nu har jag inget mer intressant att delge er!
Bye!

"Today is a good day!"

24/1-08

Vafaan, det höll ju på att lösa sig så jävla bra!?
 
Varför är det så sjukt lätt att ramla ner för det där berget som man hela tiden kämpar sig uppför. Däruppe lyser glädjen och tryggheten med sin glans och man gör allt för att komma dit! Klättrar och hoppar, vilar aldrig från det enorma jobb det är att ta sig upp och det är så otroligt lätt att tappa greppet, halka och falla ner igen, så ofantligt djupt. Och ju högre man lyckats klättra innan fallet, desto hårdare är det att landa. När man sedan repar mod och bestämmer sig för att återigen ge sig uppåt, gäller det att vara tuff i starten, annars orkar man aldrig ta sig upp. Hela tiden faller småsten ner från de som är högre upp på berget, och tynger ner dig så att du, när du samlat på dig för många faller igen under dess tyngd. Såvida du inte stannar upp ett slag och låter någon hjälpa dig att ta bort alla stenar, alla små stenar som tränger in och sätter sig djupt inne i magen, som en hård klump som ger dig ständigt illamående och ont.  Ändå, trots alla skrubbsår och tröttheten strävar man ständigt uppför, hela tiden. Begäret efter lättheten som är i kroppen när berget planar ut är en sån underbar upplevelse att man offrar allt för att nå dit. Ändå, tycks de som är där fort glömma klättringen uppför...


Är det verkligen värt det?

Tisdag

Sweet sharpness

Nej, som sagt, helgen gjorde verkligen gott! Verkligen!

Idag är det pluggning som gäller, mattenationella (B) imorgon har vi....och jaa...jag tycker inte om matte. Usch! Aja, det gäller att tad te lugnt, plugga idag, imorgon är det mörkchoklad (Matte är tråkigt, mörkchoklad är gott, alltså blir matte roligare med choklad!) och te som gäller, bra musik i öronen och så hoppas vi att det löser sig! När jag skrivit klart denna bloggen är det dags att plugga igen...eller först en kopp te, sen plugg... =)

Jag lovade att komma tillbaka med en teori om varför gamla människor alltid bekräftar varandra (läs tidigare blogg), här är en: När människor levt så länge har de lyssnat till de flesta utlägg om kungafamiljen och de har disskuterat väldigt många saker, de vet redan vad den andra tanten ska säga och känner att för att få lite flyt i konversationen svarar de innan meningen är avslutad. Tant nummer två gör samma sak och det hela resulterar i en väldigt tjattrig konversation. Jag tycker att det är trevligt faktiskt, intressant att lyssna på!
Fler teorier kommer!
 
Nej, nu vill jag att Anneli och A-M ska ha inflyttningsfest snart!  Fast inte denna helgen bara, då är jag upptagen! Jag vill träffa dom! H-sandsgänget!

Vad tycker ni om min nya design på bloggen?
Nu blir det te och plugg! Gött mos!

"Tänkande människa håll ut dte kommer en morgondag!"

Kråkslottet

"Do you belive in rock'n roll, can music save your mortal soul and can you teach me how to dance real slow?"

En bra dag idag. Vaknade i Edsbyn, gick upp, gjorde frulle,  väckte Joel, åt frulle, satt och stirrade, gick till bussen, väntade  på bussen, åkte med bussen, kom fram till Söderhamn, väntade på tåget o.s.v. Det har varit mycket bra att vara i Edsbyn, verkligen mycket bra!! Jag tog mig en midnattspromenad igårnatt, och kunde konstatera två saker: den ena Edsbyn är LITET, den andra, Edsbyn har sjukt många väldigt vackra och gamla hus som jag skulle vilja gå in i! Faktiskt är jag en sån som tycker att det är barnsligt kul att gå in i stora hus med många rum och se hur det ser ut, känna lukterna och lyssna på ackustiken...

Det är faktiskt något väldigt speciellt med gamla hus, jag vet inte riktigt varför jag älskar det med jag tror att det är för att huset bär på en historia, eller snarare massor av livshistorier. Kanske är det så att jag älskar gamla hus för att jag tillbringade nästan alla somrar i H-sand på museét och i de gamla husen. Där vi satt runt elden och lyssnade på historier...jag tycker väldigt bra om historier och det är nog därför jag gillar äldre hus. Många genrationer av människor har gått på golvet, många har sjungit i rummen och mat har lagats i köket...Finns det ingen historia bevarad att berätta om huset, kan man alltid dikta en själv. Nej, det är så helt enkelt, man kan tillbringa många timmar i äldre hus!

Det luktar ofta väldigt gott i äldre hus. Har ni tänkt på det? En ganska söt och jordig doft som också är gamal (Ojoj, nu lät jag som en vinprovare).  De stora fönstrena, de slitna golven och dörrposterna...nej asså, det är verkligen sjukt trevligt!

En av mina farbröder bor i ett kråkslott i Småland. Där är det extremt kul att gå runt och titta på allt, jag minns när jag var liten, det kan ha varit den första nyårsaftonen som jag orkade hålla mig vaken till tolv (eller snarare gick jag och la mig vid nio och blev väkt kvart i tolv...jag var en väldigt kvällstrött människa som barn) när vi gick upp, mina tre kusiner, mina tre syskon, farbror Bertil, mor och far i tornet och tittade ut i natten. Asså, så vill jag verkligen bo!!

Tack för ordet

"Tänkande människa håll ut det kommer en morgondag!"

Cards on the table now please!

Ja, äntligen! Nu är franskan avslutad! Aldrig mer!!! Attans vad jag och Sophie har väntat på denna dagen! Skönt!!

Annars idag
, skridskor där jag och Emelie ägde (Köttbulle, spagetti, köttbulle, spagetti), en simträning med barnen och en mycket bra träning, jag kommer ha grym träningsverk imorgon!

Har ni tänkt på att gamla tanter hela tiden bekräftar varandra? Jag lyssnade på ett par gamla damer idag när jag väntade på bussen och innan tant nr.1 har hunnit klart med sin mening om kungahuset ("Ja, och nu vill kronprinsessan Silvia ha en ny gård, och vem är det som får betala det då? Jo vi") fyller tant nr.2 i ("Ja det vill hon, ja det få vi"). Och så byter de samtalsämnen om gubben i huset brevid som är ute och går på gården, innan tant nr.2 hunnit klart med sin mening ("Det är ju faktiskt sandat på vår gård, man kanske borde gå en sväng där på dagen. Jag är ju inte den som sitter stilla, men på vintern är det ju så halt!") fyller  tant nr.1  i ("Ja, det går riktigt braatt gå där. Ja, du rör på dig så mycket, visst gör du det!") Det är som att de vet hur deras samtalspartner ska avsluta sin mening innan de gjort det och bekräftar att det de sagt är sant. Jag ser detta som lite underligt och ber om att få återkomma med teorier om varför!

Tack för idag!

"This is your game now, I don't want to be in it anymore. So please put your cards on the table"

Psalm i Januari

Psalm i januari - Lars Winnerbäckimage41

Fenomena, Du står tidlös mellan björkarna i frostat vinterhår.
Fenomena, Du är tusental av nykterhet, och svaren där jag går.
Lika jungfrulik som morgonen, om våren, bortom stan.
Lika liten som ett sommarregn, för dom som inte hörde vad Du sa.
Här lever drömmen om "det största", som en bubblande vulkan.
Jag går och säger till mig själv: Snart är det vår. Då faller regnet, inte jag.

Fenomena, Du är vakan över mänskobyn, och flykten därifrån.
Fenomena, Dina änglar sjunger kärlek, under månen, ner vid ån.
Här växer tystnaden till vakuum, i betong och korridor;
vi glömde björkarna, och änglarna i snön. Och vissa tror att Du försvann.
Glömskan härjar fritt och spottar skräck på fröken Svår.
Och Hjärter Dam går runt och kämpar för att inte bli nånting man tar sig an.
Fenomena, Du är lugnet som en söndag sprider ut på alla torg.
Fenomena, Du predikar lika brinnande om glädje, som om sorg.
Lika självklart spricker isen, som den frusit till en gång,
och Du spelar skådespelet gång på gång. Men har vi lärt oss nånting alls?
Det är nätt och jämt att vi kan älska i betong,
och lika hårt, som Dina änglar sjunger vackert, stramar glömskan om min hals.

Fenomena, Du står tidlös mellan björkarna, och sträcker ut Din hand.
Fenomena, Du är Leva, låta leva, lite lugn i Leva land.
Lika jungfrulik som morgonen, om våren, bortom stan.
Lika väldig som ett åskmoln, när Du dånar över sovande kvarter.
Här lever drömmen om "det största", som en bubblande vulkan.
Snart spricker isen över ån. Du viskar tyst: Långt bortom rikedom finns mer.


DAG

Nu är det alltså klart! Jag ska bli gatumusikant!

Veckan som varit var den värsta jag varit med om tror jag...världssamvetet tog semester. Nu kan det bara bli bättre!
Trots allt är jag glad idag, vet inte vad det är som lyfter mig men det känns bra! =)

Sitter på skolan och bloggar idag. Har avslutat Historia B med ett semenarium om halva kursen, det gick bra. Det är med lättnad men ändå lite sorg som jag nu kan säga att jag aldrig igen kommer läsa historia B. Det har varit en sjukt bra kurs, lärt mig grymt mycket och det är ju så fantastiskt roligt med historia. (eller hur Maria?)

Annars händer det inte mycket denhär veckan, vi kommer avsluta lite fler kurser men jag tror att den kommer bli lugnt annars. Jag ska ner till Edsbyn på fredag, det blir bra! Det kommer bli mycket musik, träning, och bara allmänt lugn den här veckan. Jag gillar den här tiden då man avslutar och börjar på nytt, det är alltid ganska lugnt och ingenting är väl bättre än att avsluta något?

Over and out

"Jag spelar för livet, jag sjunger för full hals jag leker med toner och kysser ord"

Today is a good day

YES! Life rules!

idag ska jag vara hemma, plugga Historia B och sen teater! Jag måste säga att jag verkligen saknat tetergänget, teater Abrazo, som ska ut på miniturné nästa helg! Och jag vill med. Hoppas bara att jag kan det för jag kan nämligen inte vara med på den 19, men vill hänga på till östersund...hoppas! Återkommer om det senare...

Jag funderar på hur jag ska möblera mitt nya rum...Mor och far gillade inte idén på att ställa in ett piano. *Haha* Det är ett ganska långsmalt rum, och om man skulle ställa in ett piano skulle man nästan få klättra över sängen, över pianot för att komma ut! Nej det med piano får bli någon gång när jag har hus och sambo och hund och gräsklippare och allt det där.

Jag hoppas att spekulanten på gitarrerna och förstärkaren vill ha dom snart, då kan jag få pengarna och då kan jag åka ner till Edit i Göteborg och köpa en ny!! Mohaha, jag längtar! Takamira, Admira eller Amada ligger nära till hands. Det blir en spank gitarr alltså. =)

Jag har inte så mycket mer att delge er kära vänner! Som sagt, det är en bra dag!

"Tänkande människa håll ut det kommer en morgondag!"

Jag har det!!




Jag ska lära mig jonglera! Verkligen, jag, [Sir Aj] ska lära mig att jonglera!!! Sjukt kul!!


Why not keep on walking?

It's like living in the bad dream, I do hope and try to wake but never do. I dreamed about this last night, I dreamed I dreamed about the end and woke up and everything was god again. But it was only a dream...Or maybe I dreamed until now, one of the best dreams ever...

"Why not keep on walking?"

Idag

Härligt med inlägg om djävulen!

Idag är det ändå en ganska bra dag! Glad för att vi pratar och att du alltid finns där, även fast det inte är på samma sätt som förut så betyder det sjukt mycket!

Nu är franska nationella hörförståelse 4 gjort. Hälften gaska lätt, andra hälften apsvårt! Typ det svåraste jag varit med om! Usch!!!

Jag fick värsta upplevelsen nyss! Läste en text på någons blogg som jag, helt seriöst, sjungit varje dag sen i julas. Varje dag! Älskar den låten. Älskar den verkligen! Astrid gjorde det verkligen helt sjukt bra! Hon berikade Sverige så sjukt!

//SIRI

"Jag dränker mig i musiken, skånereaggy, gitarren och saxofonen"

Djävulen

"Detta är Djävulens verk" brukar man höra ibland. Men nu funderar jag över detta...är inte djävulen Guds verk? Låt mig förklara: De som skrev Bibeln och satte deras religion på pränt så att säga, lade ju även in djävulen i samanhanget. Det står åtskilliga gånger i Bibeln att Gud är god och allsmäktig och har skapat hela världen och har varit så otroligt snäll att ge människan en egen vilja, så att man kan välja om man ska tro på honom eller inte. Att inte tro är en synd och du dör efter döden! (Också en ganska intressant grej faktiskt, som att säga "du får välja vad du vill, men om du väljer fel DÖÖÖR du!") Iallafall, om nu Gud har skapat allt på jorden måste han ju också vara killen som skapade Djävulen. (Nu finns det säkert någom biblisk historia om detta som någon gärna får ringa och berätta för mig) Men ändå, hur schysst är det att först skapat ett folk som man älskar och sen skapa en kille som kan utplåna dom?! Det är som att jag skulle skaffa guldfiskar (som kan välja att stanna i skålen och leva ett lyckligt liv, eller hoppa ur och DÖÖÖ) och sen slänga i en haj som äter upp guldfiskarna om guldfiskarna inte är så smarta att de tillber mig tillräckligt att jag tar dom till en bättre skål.

Den som skrev ner det där om djävulen är också ganska dum. De skriver en bok så att människorna ska få ledning i livet, men också som skrämmer upp dem så sjukt att de av ren rädsla för denne röda, långa man med horn och svans, att de inte vågar annat än att tro på Gud. Självklart har du val! "Du får välja vad du vill, men väljer du fel dööör du!"

Mothugg?

//Siri 
  "Den lilla, lilla detaljen"

kom ihåg mig då

Kom ihåg mig - Lars Winnerbäck

När du står ensam kvar på tå
och ytan inte går att nå
När du träffat botten
kom ihåg mig då

När du tagit första bästa tåg
och gör vad som helst för en dialog
När du står sist i kön
kom ihåg mig då

När vintern gömmer dina spår
så att du inte hittar hem
när du är vilsen i en vinternatt igen
Kom ihåg mig då

När det blir varma sommardar
kom ihåg mig då
kom ihåg mig då
När vinterisen ligger klar
kom ihåg mig då
kom ihåg mig då
Här finns du kvar

När du står på toppen och tittar ner
och det är ljust vart än du ser
När du har vunnit
Kom ihåg mig då

När du får spring i dina ben
och jordens dragningskraft är klen
När du är i luften
Kom ihåg mig då

När våren öppnar sina dörrar
och du tar den långa vägen hem
När du sitter på ute serveringen där vi sett igen
kom ihåg mig då

När det blir varma sommardar
kom ihåg mig då
kom ihåg mig då
När vinterisen ligger klar
kom ihåg mig då
kom ihåg mig då
Här finns du kvar

när varje dag känns likadan
och när det skymmer över stan
och när du drömmer kom ihåg mig då

När du har varit i alla vrår
när du har testat allt som går
när du har tröttnat kom ihåg mig då

När det blir varma sommardar
kom ihåg mig då
kom ihåg mig då
När vinterisen ligger klar
kom ihåg mig då
kom ihåg mig då
Här finns du kvar

(Kommer du ihåg att jag skrev till dig på baksidan? Jag menar det verkligen!)

Vet inte vad jag ska skriva! Finner inte ord. En bit är väldigt, väldigt ledsen, en annan så lycklig! Jag tackar min bror för att han alltid finns! Älskar dig verkligen Einar!

Jag vet att det kommer lösa sig! Det vet jag verkligen och det kommer bli helt fantastiskt bra, men jag måste lära mig, vänja mig.

"När du står på toppen och tittar ner, när du har vunnit, kom ihåg mig då!" 



Sööööööndag

Idag är det söndag, som jag sagt förut: synd bara att dagen efter lördag och innan måndag är samma!
Jag hämtade ut mitt vaccin inför Boliviaresan, kände mig duktig men det var svinigt dyrt, tack för att jag fick jobb denna månad säger jag!! Fast vaccinet håller hela livet och är bra sägs det så det är ju ändå en bra investering.

Annars har jag inte gjort så mycket idag, spelat saxofon, gitarr och varit allmänt musikalisk. Druckit en massa te, och oroat mig för att min bror ska flytta. (Hur ska jag klara mig nu, det skulle jag gärna vilja veta) Jullovet är slut också, inte mycket att göra åt faktiskt, det har varit ett bra jullov riktigt roligt! Nu har jag bara ett kvar..! ojOJ!  Men kära vänner ingen mening till panik nu, mycket kommer hända innan dess!! Bolivia-18-GF-Polen-Urkult-Polenigen och, om jag känner mig själv grymt mycket mer!!

BTW!! Tack för det roligaste nyår någonsin alla i H-sand!!!! Nästa år igen då? Hehe

Nu har jag inte mycket mer att skriva.
Gött mos allihopa

"You're out on the streets looking good"

3/1-2008

Jag och Johanna är bäst! Så är det verkligen!

Okej, nu till något annat! Har ni tänkt på att man aldrig riktigt fattar vad politiker vill ha sagt? Om en reporter frågar typ Fredrik R.  (vet inte hur hans efternamn stavas så jag skriver R.) om han har funderat på vad han ska göra åt ungdomslösheten får denne reporter alltid något flyktigt svar om våldet i Farsta. Jag har en teori om att det ingår i politikerskolan, "Prata bort frågor 20p." De som får högsta betyg i kursen får vara med i val. Det kanske är så som i Liftarens guide till Galaxen, att statsministern egentligen inte ska ha huvudansvaret om makten utan ska leda bort uppmärksamheten ifrån den..!

Gött mos

"Life is what happening when you making other plans"

Kapitel ett

Detta är en historia om en flicka som levde i en värld i ett solsystem som bara hade en sol. Planeten hon bodde på kallades Tellus och den var uppifrån väldigt grön och blå. Precis som man gör i alla världar och på alla planeter krigade folket som bodde där emot varandra. Men på denna planet var krigen väldigt onödiga och väldigt blodiga. Folket hade haft många krig som spillt många av Tellus varelsers liv. Ibland hade det handlat om att folket hade olika färg på skinnet, som att två katter skulle kriga mot varann för att den ena var röd och den andra svart. Ibland hade kriget handlat om att de trodde på olika saker, somliga trodde på en allsmäktig, rättfärdig härskare som ingen någonsin hade träffat som de kallade Gud, andra trodde på en allsmäktig, rättfärdig härskare som ingen någonsin hade träffat som de kallade Allah. Och även fast Tellus var en väldigt stor planet med mycket plats för alla som bodde där, bråkade Tellus invånare ibland om marken, som om alla inte skulle få plats.

 

Denna flicka som kallades Flis, var en speciell liten varelse på Tellus eftersom hon ofta frågade sig själv varför alla bråkade och dödade varann hela tiden. Hon tyckte att istället för att ta till våld, skulle man sätta sig kring ett bord och prata igenom allt som inte kändes bra. Om de människorna som hade ljust skinn hade pratat lite med de som hade mörkt, skulle de båda ha förstått att de inte alls skilde sig så mycket ifrån varann. Och om de som trodde på Gud och de som trodde på Allah hade satt sig ner runt bordet och pratat lite och diskuterat sin olika tro hade de kanske förstått varann bättre. Om det var någon som väldigt gärna ville bo på samma ställe som någon annan kanske de kunde prata lite med varann, och kanske skulle den första då få låna platsen att bo på ett litet tag, medan den andra var på semester. Flis hade ett väldigt bra bord för detta ändamål, och om någon frågade henne skulle hon gärna låna ut det till dom. Det var en vän till henne som en gång hade snickrat bordet, vännen hette Mick och när han gav bordet till henne i present blev hon så glad. Bordet var stort, det fick säkert plats åtta personer runt bordet om alla hade en varsin stol. Bordet hade fyra ben och under bordet fanns en väldigt praktisk list, som man kunde lägga upp fötterna på om man hade långa ben. Bordet var slitet men det stod stadigt om man hade jämnt golv. Flis trodde att det var viktigt att ha ett bord som stod stadigt om man skulle prata om viktiga saker runt det. Om någon som satt och pratade om en viktig sak kring bordet helt plötsligt skulle känna sig lite osäker kunde denna kunna hålla i bordets kant och fatta mod av dess stadighet. Om någon som var mycket trött satt och pratade vid bordet skulle denne kunna luta sina armar mot det utan att vara rädd för att bordet skulle börja gunga.