Today is a good day

Fredag igen! Tänk vilken tur vi har!

Jag och Amanda började dagen med att sova i soffan, var så sjukt trött!! Piggnade dock till när jag fått i mig lite frulle (!!)  och lyckades överleva franskan...Historia på eftermiddagen, trevligt som vanligt.

Jag har lärt mig att vika pappershattar idag!! Vet du inte vad du ska göra av din gamla tidning? Vik pappershattar till alla dina vänner och dom du känner! =)

Hade lust att sparra (spärra?) ute i snön idag, men ingen ville ställa upp! De förstår nog inte hur kul det kan bli!

Jag känner mig lycklig! Det är som att jag har gått vilse i en tjock dimma av lycka. Jag har ingen aning om vad jag håller på med, men jag mår bra av det,  jag har i och för sig aldrig riktigt vetat vad jag håller på med så det gör nog ingen större skillnad. Jag har glidit in på 60-70-tals musik, njuter av klassiker, som "No milk today" och "California dreaming", mm! Jag undviker det som jag inte tycker är kul eller inte får ut något av och njuter av det roliga och vettiga! Försöker att inte tänka så mycket, ytan är inom räckhåll, behöver bara stagnera (som världshandeln gjorde under 1920-talet, fast på det högre planet istället för det lägre), behöver hitta vart jag hör hemma, jag tror att jag börjar finna vägen - där tryggheten och tilliten finns. Människorna i min omgivning är underbara! Orken, lyckan och lugnet börjar infinna sig!! (alltså inte det lugn som är när man sitter på en stol och tar det lugnt, utan det lugnet som alla människor behöver, lugnet över att känna sig trygg, känna att man duger och känna värmen från andra).  Vissa saker är fortfarande sådär så att jag får en klump i magen och helst bara vill gömma mig under täcket, men samtidigt vet jag vad jag kan luta mig tillbaka på och det gör att klumpen löses upp.

Jag tror och hoppas att detta fortsätter i alla fall en stund till!

"Vi drömmer om lyckan som om livet blivit fel"

Money makes you rich and sad, love makes you lovley

Undebara Mari! Jag har inte skrattat så mycket på jättelänge!! "Vet ni hur många gånger jag gått genom den där dörren och lyckats?Och så NU??" Haha

Livet leker förtillfället. Jag har sjukt myket att göra, framförallt med PA. Men lyckan är ändå gjord för lång tid framöver! Jag och Johanna har fått stipendium!!! We'll be there!!!

Helgen kommer att bli helt fantastisk! Fredag är det julmys med Em och Johannis, lördag jobbar jag 9-17 och sen är det kalas hos Mari! (Grattis Mari!!) söndagen bör jag börja med att försöka vakna och sen julskyltningen med klassen. Teater Abrazo på kvällen. Helt enkelt en hel helg med människor jag tycker om!

Idag fick jag höra av Bertil att ifall alla svenskar julhandlade för en tredjedel mindre skulle dessa pengar kunna utrota hungern i hela världen! Alltså, bara om alla svenskar gör det!!! Helt sjukt! Jag blir arg!

Annars gott folk, hade så fint!

"Money makes you rich and sad, love makes you lovley"

Where I can finally find myself



"I wish I were somewhere else, maybe I can find myself there? Or a longago forgotten friend. Maybe someone offer me a place by the fire, and this someone actually succeding.

Maybe I know my self better then. I need the water, the wind and the big trees. The memory of something longago passed, someone who remember me like the one I once was.

Maybe all the old memorys comes back. Then, maybe, I can finally keep on.

I would stay there 'til I miss this town, until I miss the cold and the dead-living streams, until the people here wish me back...

...if everything is forgiven..."



Sp2 = love!

Årets julklapp till klass Sp2 på Skvadern blir en kartbok, ett atlas! Hahaha, underbar klass!

Klassen säger: Jaaa! Vi ska till Krakow!!!
(Mentor ett och två jublar med)
Senare i rummen:
Sp2: Vad kul det ska bli att åka till Krakow, jag har aldrig varit i Tyskland!
Sp2: Det här med att åka till Tjeckien...
Sp2: Vaaa?? Ligger Krakow i Polen??
Sp2: Men, E sa ju att det låg i Tjeckien!
Sp2: Jamen Polen är ju i alla fall nära Tyskland!

Sp2 har stenkoll!!!!

Idag känns det bra med Bolivia! Blev uppmuntrad av diverse lärare som kunde säga "Klart ni kommer dit!" Det är sjukt mycket att göra, men vi får tänka på alla de timmar vi inte har något att göra på i trean istället! Och det är verkligen värt all den tid vi lägger ner nu, we will be there! Vi ska skriva resedagbok och den adressen kommer jag lägga här så ni kan gå in och läsa!

Imorgon är det tävling i Timrå, mina simmare ska tävla! Det ska blir väldigt kul faktiskt!! Till orsak av detta måste jag upp tidigt imorgon, Linn hämtar mig kvart över sju, så det blir tidigt läggdags!

God Natt Världen^^

"If I were a minstrel I'd sing you six love songs, to tell the whole world of the love that we share
If I were a merchant I'd bring you six diamonds, with six blood red roses for my love to wear"

22/11-07

Idag har jag varit grymt hyper! Fattar inte vad som hände! Sprang runt i korridorerna och det där är ganska intressant på  Skvadern,  eftersom  vi har ovanligt långa korridorer, man kan liksom springa väldigt länge i dom utan att springa in i den slutgiltiga väggen, jag sprang dock nästan in i några dörrar och människor men ingen skadade sig så det är lugnt! Matteprovet gick också hyper, 45 minuter när vi fick tre timmar på oss!? Han med att disskutera lite kungafamiljen med Erik också, det är sjukt ju att kungen inte kan bli straffad, inte ens om han mördar någon. Däremot blir han avsatt om han byter religion, hallå? Vi lever i ett sekulariserat samhälle, då borde väl inte kungens abdikation vara värre straff än om han mördade?! Sjukt!

Nu sitter jag här och funderar lite...

Dagens:
Siri: "Jag ska kanske till Polen två gånger nästa år, Krakow och Auchwitsh"
Elsa: "Va? Ligger Krakow i Polen? Jag trodde att alla de där låg i Tjeckien, gör inte alla dom där det?"
Siri: "Ehe nej?!"
Elsa: "Jamen Polen ligger ju i alla fall ganska nära Tyskland!"
(Jag börjar sakta men säkert fundera över om vi kanske inte hade gjort rätt i att se till att alla vet vart Krakow ligger innan vi bestämmer oss för att åka dit. Elsa är inte den första, utan snarare den femte som inte riktigt hade koll)

Jag går i en underbar klass!

"Keep the light up, right?"

Kvällen 19/11-07

Men nej! Nu fick jag en "te á la fluga", det vill jag inte ha! Nu måste jag ju gå hela vägen till köket och göra mig en ny kopp...damn!



Sådär ja. Ny kopp te utan fluga och [Sir Aj] är nöjd =)

Den här kvällen blev trevlig! Tränade första barnen och de simmade så fint idag! Blir riktigt stolt över dem! Gick hem, åt lite mat och gick tillbaks till Sph för att  träna lite karate! Det var riktigt jobbigt men det gick också riktigt bra! Nu är jag riktigt trött och mina knogar tycker inte rikitgt om mig! Jag ska fixa handskar snart!

Jag saknar Kristin! Snart är det jul!

Over and out

"Jag funderar på sommaren och vill helst hoppa över den, den kommer med en konsekvens jag inte räknat med..."

Ehe

Vilken helg!

I fredags blev Joel sjuk och jag hade inga andra planer för kvällen. Mari smsade och tyckte jag skulle komma till EFS och äta choklad, Sen ringde Johanna och tyckte att jag skulle komma dit också! Jag gick dit och satte mig hos Mari, Johanna, Dosan och Steffi och myste och snackade skit. Johanna (den andra) böjade jag äntligen prata med! Kul tjej, jag har haft en skum relation med henne på skolan, vi har gått runt och liksom tittat menande på varann men aldrig hälsat! Nu har vi i alla fall bestämmt att vi ska börja snacka! Haha. Joel kom dit och jag gjorde ett spontanframträdande för kyrkan och sjöng en sång =) Siri Spontan Holm har handlat ännu en gång.

Senare gick vi till Down Town och spelade lite biljard. Jag är värdelös på detta! Men ganska kul ändå...!

Vi gick vid tolv, någon fick en oväntad kyss, någon tog en promenad och hamnade långt hemifrån! Fick ringa 112 och blev upprörd över det svenska rättssystemet!?

Lördag blev bullbak och söndag gitarrspel och mys med film! =)

Nu är det ännu en vecka framför mig och jaa...usch bara! Eller som min goda vän Stina skulle sagt "och så kommer den där måndagen helt utan förvarning!!!"

Gött mos!

"Jag får aldrig blommor!"

...



Som att gå alldeles för nära kanten på kajjen - ifall man slinter, så kan man ramla i


image38




The question...


"Is it better to be the hammer then the nail?"

image36



Letar mönster i gatan

Lång dag...

Jag tackade nej till jobb igår, känns dumt, men jag orkar inte! Jag orkar verkligen inte! Skulle helst bara lägga mig ner, med en film och någon varm brevid som kunde hålla om mig och säga att allt blir bra. Sådär så att man blir övertygad. Men jag fattar att de inte orkar, inte orkar...

"Varför ska det vara så svårt att leva?" 

För att ordna upp livet litet

Det är mycket nu, behöver få lite ordning på livet känner jag! Så detta kommer inte bli det intressantaste inlägg jag gjort i mitt liv!

To Do:
  • Franskaprov, onsdag klockan nio
  • Försöka fatta någonting av matten, onsdag och så mycket tid som det krävs
  • Stå i Sam-montern när niorna kommer, onsdag efter lunch
  • Träna barnen, onsdag =)
  • Träna själv, onsdag (om matten inte knäcker mig!)
  • Sy igen mina jeans, ikväll?
  • Dricka te (hehe)
  • Läsa L'enfant abandonné
  • Fixa vaccinering till Bolivia
  • Ta det lugnt!
  • Teater, söndag
  • Införskaffa en vinterjacka
Jaa, det var nog allt! Jag tror nog att det löser sig!

Träffade Anna och Malin idag, (tror jag att de hette) min och Johannas reskamrater till Bolivia! Det är den här månaden vi får reda påom vi får några stipendium! Nervös as hell, men hoppas hoppas!!!

"Yes my friend, we're ugley, but we have the music!"

Shoreline


Anna Ternheim - Shoreline
Ever since I was eight or nine
I've been standing on the shoreline
always waiting
for something lasting
loose your hunger, you loose your way
get confused and you fade away

Oh this town
kills you when you are young
oh this town
kills you when you are young

I'm not the boy I used to be
this town has got the youth of me
all eyes turn hollow
from the work of sorrow

Standing on the paving
by the office building
they've got so much to do
never time for you

We are shadows
oh we're shadows
shadows in the alley

You die when you're young
you die when you're young
you die when you're young

(Vacker text, vacker musik, vacker röst)






Dagen innan måndag och dagen efter lördag - dumt att det är samma dag!

Haha, vad bra det är att det bara är jag som läser min blogg!

Sitter här och försöker hitta på en bra ursäkt för att slippa plugga franska ("-ai, -as, -a, -ons, -ez, -ont" "-ais, -ais,-ait, -ions, -iez, -aient" borde väl ändå inte vara så jävla svårt?!). Jobbade idag och igår, igår var det sjukt mycket och idag var det sjukt lite. Har egentligen teater snart men orkar inte gå. Har faktiskt lite dåligt samvete för det där, jag är nästan aldrig där, men det händer så mycket annat. När jag jobbat är jag så slut i skallen att jag ändå inte skulle göra någon nytta, sen är det alltid mycket i skolan, och söndagar är ju sådär outbärligt dryga. De liksom bara segar fram och gör liksom ingen nytta. Dagen innan måndag och dagen efter lördag, förutsättningrana är ju inte precis optimala.

Det var riktigt kul att alla mina simmare simmade så ofantligt bra igår! Jag blir så stolt! Hoppas att det gått bra för dom idag med, Tanya lär ju ringa och berätta hur det gått framåt sju! =)

Och Joel! Vad har du gjort med mig egentligen? Nu sitter jag här och önskar att jag hade några avsnitt Angel att titta på! Det som jag var så emot för bara några månader sen! Åh!


"Det är kvällar som den här som man bara vill tända lite ljus, koka varm choklad och spränga sig själv i luften"

Vad tjänar det till nu?

Jag önskar bara att allt var som förut...önskar att glädjen kunde vara sådär barnsligt självklar. När jag var liten trodde jag så stenhårt på "Efter regn kommer solsken" allt blev alltid bra efter ett litet tag, bara någon kunde blåsa och sätta Bamseplåster så var allt lugnt. Bara någon tog mig i sin famn och kramade tills allt löste sig. Men allt löser sig inte eller hur? Du kom aldrig hem på riktigt, Du sa aldrig förlåt, Du gav mig aldrig den bekräftelse jag verkligen behövde, behöver...

Vad faan tjänar det till? Jag fattar inte. Frustrationen bara växer och känslorna översvämmar min hjärna. Jag har inget att hänga upp det på, jag mår dåligt för ingenting och känner mig bara allmänt dum!



"Alla drömmer vi om lyckan som om livet blivit fel"


8/11-07

Idag var det riktigt trevligt fram till lunch. Johanna var tillbaka från USA och jag har saknat henne! Skolan blir såtom utan henne. Iallafall flummade vi på som vanligt och det blir så kul! Vi skulle gå upp på båda storsamlingarna och prata om Operation Bolivia som vi ska genomföra. Första gången var för ettorna och eftersomvi hade haft ungefär två timmar på oss och den mesta av tiden gick åt till att prata om USA så var vi väldigt dåligt förberedda. Hehe, stackars ettor, de kan inte ha förstått mycket! Johanna kom av sig och jag pratade runt mig! Men kul var det! Satt innan den andra storsamlingen och pratade lite med Siri, en  väldigt trevlig tjej! Sen kom Erik förbi och gav oss några bra ord innan nästa uppgång. "Var prestige lös!" JAA! Vilken grej, om man inte har någon prestige har man inget att förlora och kan då göra bort sig hur mycket som helst! =) Andra gången gick bättre! Johanna kom av sig helt och hela aulan uppfyllde  verkligen Skvaderandan och applåderade och skrattade med oss!  Det blev  väldigt kul!

Sen på em ville jag göra ett stort bokbål av alla matteböcker i världen! USCH
Mina byxor sprack (!!) och jag hade glömt både pengar och nycklar hemma. Trodde jag! I självaverket låg nycklarna i fickan...

Gick sedan på stan och inhandlade mitt bokken som äntligen har kommit! För er som inte vet vad ett bokken är så är det ett träsvärd som man tränar med! Jättekul! Mitt är i vitek! =) Alla människor tittade ganska frågande på mig när jag kom gående med det på stan! Hehe

Over and out

"Det fria tänkandet är för längesedan bortglömt och står nu i historieböckerna som dåtidens största misstag"

Göteborg ja!

Kom på att jag inte skrivit något om resan till Götet än.

Resan påbörjades 06.10 fredagen den 26/10 i loket hos Mias pappa på väg mot Gävle. Trötta som vi, jag och Joel,  var efter ca fyra timmars sömn höll vi ändå lokföraren sällis med glatt humör och kakor. Efter några missöden med tåg från Gävle till Hallsberg, från Hallsberg till Götebrog kom vi ändå fram vid fyra tidenoch blev mötta av min syster Edit. Hem till hennes och Lenas lägenhet, middag och sen blev det film på kvällen, Pans Labyrint, en mycket bra film!

Dagen efter bar det av ner mot staden och vi drog igenom staden. Åh underbara Götebrog! Spårvagnar och glada göteborgare! Framåt kvällningen träffade vi Lena ochg hennes pojkvän Hiwa och gick på bio på Hagabion, kommer dock inte ihåg vad filmen hette, men bra var den! Hiwa fick försig att han skulle visa oss Göteborgs frihetsgudinna. Siri och gängetföljde tveksamma efter (framför allt Siri) och vi hamnade på Järntorget. Där fanns mycket riktigt en Frihetsgudinna, en mycket liten sådan men där på fontänen, ni som varit på Järntorget, är det en naken kvinna som håller den. Det kallas konst! Tvärsöver gatan satte vi oss på en bar en stund och sedan bar det av hemåt till Edit för sömn.

Den stora dagen kom, söndagen! Vi skulle på Lars Winnerbäck i Lisebergshallen!  Men på dagen innan dorg Edit oss med ut till en marknad som hålls i gamla häststallar Kvibergmarknad, även kallad.  Mycket mysigt,  om man bortser ifrån vädret som var kasst! regn och svinkallt! Pizza och ännu en film blev det hemma "Livet är UnderbarT" tror jag,mycket bra filmse den! Det är sällan man lyckas blanda komik med blodigt allvar utan att det blir fånigt eller plumpt, men de har verkligen lyckts där!

Så kom det: Lars Winnerbäck. Tre timmar innan infann vi oss vid Lisebergshallen och väntade med andra tappra själar. Så blev vi insläppta och hamnade längst fram! Vem tror ni inte kommer då? Jo Lars Winnerbäck kommer personligen och skakar hand och hälsar alla på första raden välkomna! och en kille som spelade spännande musik! Verkligen!
image30
Det häftiga med dom var all alla fyra tjejerna som syns på bilden verkligen hade kanonröster!!

Sen kom Lasse och gjorde en av de bästa konserterna jag varit på!

image31

image32
(Märk gitarren! En spansk modell om jag inte misstar mig - underbart ljud och en sån vill jag ha!)

image33
(Här står de, nästan hela bandet!!!)

Det var en svårslagen konsert och efteråtkramade jag Anna Stadling!!!

Dagen efter gick jag och Joel en sväng på stan ensamma eftersom Edit jobbade. Vi hade tänkt att åka hem den dagen, men biljetterna var antingen svindyra eller obefintliga. Lunch ifrån Baggen och pannkakor på kvällen =)

image34
(De var riktigt duktiga! =) )
 
Samanfattningsvis var det en av de bästa dagarna i mitt liv!

Gött mos

"Lägg något svalt över min panna och lär mig gå på vatten"

What a wonderful world

"Ibland har jag vaknat på morron och gjort det jag ska..."

Kontrollen rinner ur mina händer, jag famlar men hinner inte fånga den innan den försvinner bort i det ändlösa virrvarret av känslor. Jag följer efter, in i det där grådassiga diset, det svala och obestämbara. Där allt jag gör är relativt och fel ur någon vinkel.

"Det är ibland som förut, Ibland har jag kännt att jag duger
Det har hänt att jag samlat ihop nog med kraft för att gå ut..."


I landet "Ensam är stark" lever dom med ett dualistikst ideal - vi mot dom, bara det att "Vi" är ensam och "Dom" är så många fler. Blinda rusar de omkring med fokus på sig själv och allt de gör, gör de för egen vinning.

"För varje gång du tappar tron tjänar Stenbäck en miljon, ja hurra! Du vet väl om att du är värdefull?"

Det fria tänkandet är för längesedan glömt och står nu mer i historieböckerna som dåtidens största misstag.

"Know your rights, you have the right to speak free, as long as you´re not dumb enouge to actually try it"

Här finns nu mallar och former att följa, att passa in i, som pepparkaksdeg: det som blir över när man tryckt ut alla stjärnor på degen slängs - det blir inga fina pepparkakor av kanterna och tänk vad bra sen, alla kakorna blev lika, då behöver inte barnen bråka om vilken de ska ta!

"What a wonderful world"

Mitt i alltihop står vi, vi som blivit utanför, vi som någon gång i processen tappades bort och nu inte längre räknas in i systemet.  Vi  som vill slå oss in med egna tankar, egna sätt, men som aldrig blir tagna på allvar - för vi är ju trots allt bara kanterna...

// [Sir Aj]***

"What a wonderful world"

Citat av:                
Lars Winnerbäck - Tidvis
Lars Winnerbäck - Tidvis
Lars Winnerbäck - Låg
The Clash - Know your rights
Louis Armstrong -  What a wonderful world


Lär av dina misstag..?

"Lär av dina misstag" heter det. Men..?

Som exempel kan vi ta förintelsen under andra världskriget. Hur många människor som helst blev mördade för att de stack ut, inte följde normerna eller helt enkelt var födda av "fel" mor. Man kan då tycka, att när världen en gång sett sådant hat, sett att människor faktiskt är kapabla till att göra de mest vedervärdiga sakerna borde lära sig. Att lära av historien och istället för att bilda normer och bygga avgränsningar, man borde lära sig att se till det underbara med att alla människor är unika. Men icke, vi kan räkna upp åtaliga folkmord och massmord från förintelsens slut; Folkmorden i Rwanda, Pol Pot i Kambodja med de Röda Khmererna och ingen kan väl missat det som händer i Burma. Människor sätter sig på höga hästar för att de tycker att de är mer värdefulla än andra, mer människa. Maktgalningarna drabbar världen gång på gång, samtidigt som de uttrycker sitt fulla medlidande i det som hänt, det som varit.  Bush  gör ju såklart mäniskligheten en stor tjänst genom att påstå att Irak har massförstörelsevapen och invardera dem utan hämningar, varför påstår han att de har dessa vapen? Har han hört rykten? Har de sagt det? Har de anledningar? Eller har han rentav kvittona? Jamen juste, Irak har olja, oj säger Bush och låssas som om han inte alls vill åt den, och fortsätter änglalikt att påstå att Irak har massförstörelsevapen, griper en och annan eftertraktad terrorist och beter sig allmänt jävligt. Många av invånarna i USA börjar bli less på att skicka sina söner tillvärnplikt i USA och nästan veta att de aldrig kommer hem igen, man kan tycka att USA borde lärt sig efter Vietnamkriget...

Vi kan ta oss till ett mer nationelt plan och titta lite på media. Skvallerpress efter skvallerpressn blir anklagade för att hängt ut någon stjärna eller gått ut med falska eller sekritessbelagda uppgifter. Redaktören hamnar i TV och får  tid och plats till att förklara sitt misstag för svenska folket han/hon "trodde att de fick ge ut namn, bild och telefonnummer till vittnet för mördaren" eller så "råkade detta ärende inte gå genom mina händer, och jag hann inte läsa innan det hamnade i tryck" eller möjligtvis erkänner h*n sitt misstag, säger förlåt och att de på redaktionen ska skärpa kontrollen. Men ack, nästa vecka händer samma sak igen...

Eller svearikes politiker som inte kan låta bli att gå ut på krogen, supa sig redlösa och slå ner eller kränka någon stackars dörrvakt som då också råkar vara gay eller invandrare. Och ja, jag vet mycket väl att politiker bara är människor men om de antagit sig ett yrke där man ska representera det svenska folket ska man ta sin ställning i akt och kanske tänka sig för åtminstone en gång innan man sätter sig och pimplar vin med en reporter från TV4 en lördagskväll.

"Och nej, jag är inte heller guds bästa barn, inte du heller och inte någon..."