(rubrik)


image24

"Jag räcker inte fram"

Utmanad, vad gör man?

...Man antar den såklart!

Jag blev utmanad av:
Joel, philo.blogg.se

REGLER: Varje spelare börjar med att skriva sex sanningar/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir tagna ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Slutligen väljer Bloggaren fem andra Bloggare och gör en lista med deras namn. Efter det är gjort skriver han/hon en kommentar i deras blogg för att låta de veta att de har blivit utmanade och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

1. När jag var liten, från 7 år, lyssnade jag på Nationalteatern och andra proggband.
2. Den här sommaren snittade jag på fyra-fem koppar te per dag.
3. Bland det värsta/jobbigaste jag vet är när mina vänner ska komma och hälsa på, eftersom jag aldrig litar på att de verkligen ska komma fram.
4. Det finns människor som är tidsoptimister, jag är precis tvärtom, om jag vet att jag hinner till t.ex. träningen om jag tar en buss som går kvart  i, så tar jag bussen innan eftersom "det kan hända något på vägen". Detta gäller dock inte på mornarna, eftersom jag då är så trött att jag lätt fastnar med gitarren i knät och kommer 30 minuter sent...
5. Jag har, på mindre än ett halv år, blivit sjukt nördig i gitarrer! Jag kan sitta och titta på former, märken, träslag, greppbräda, byggnadssätt O.S.V. i timmar!
6. Jag har velat bli vegetarian sen jag gick i sexan.

Jag utmanar: annieo.blogg.se (Anneli) Joel har tagit de andra!

"Säg att allt är bra"

The history books forgot about us...

image23
(En pojke i London, han satt där säkert en timme...)

Jag måste verkligen ta tag i mitt liv snart, det går inte att fortsätta så här helt enkelt. Någonstans måste man bestämma sig för att ändra på tillvaron, annars händer inget. Jag spelar schack på min egen kropp, alla lösa delar som går att flytta åt olika håll på olika sätt, ingen vet vart de är påväg innan draget kommer, och då är det alltid någon del som blir utelämnad eller oskyddad. Det finns flest bönder, de kan man bara flytta åt ett håll, alltid framåt, aldrig bakåt, med en bonde kan du aldrig ångra ett drag eller göra om,ändå är det dem som är lättast att flytta, lättast att offra, men sen när man märker att alla bönder är förbrukade kommer man på att det var dom man behövde. Tornen är bastanta och konstanta, med dem gäller det att hitta en rak väg, men mina blir oftast bara stående i sina hörn, bortvalda och oförmögna att röra sig rätt. Springarna som rör sig snett fram och tillbaka på sina rutor, svarta eller vita, tycks aldrig nå sitt mål utan går bara fram och tillbaka och sneddar över planen som om man kunde leva livet med genvägar. Hästarna hoppar över och snirklar emellan. De kommer överraskande väl tillpass i vissa situationer, där de bara dyker upp och tar ett steg som man inte trodde de skulle klara, då är hästarna  helt oslagbara ovärderliga och jag skulle antagligen inte klara  mig utan dom.  Men man har bara två och efter hand blir de förbrukade och tagna av motståndarlaget, då får man inte tillbaka dom innan man börjar på ett nytt parti. Drottningen i mitt liv skulle kunna hjälpa mig till vinst, men bara om jag vågade låta henne...hjälpa mig. Hon får hjälpa till ibland, men jag är för rädd för att förlora henne så hon står mest och försöker se hela spelplanen. Kungen kan bara ta ett steg i taget. Han är den som jag skyddar in i det sista och håller borta ifrån allt ont. Så fort något dåligt är på väg att komma i närheten, flyttar jag honom, eller ställer något ivägen så att han aldrig ska behöva möta det. Jag är rädd att något ska hända kungen, för om något händer är ju spelet slut... 

"De Profundis"

Ehe

Hej igen

Nu har jag gjort första dagen med forumteater och det gick över allas förväntningar!!! Man var sjukt trött i slutet av dagen, men allt blev så våldsamt mycket bättre nu än i Sollefteå. Tack för att det blev organiserat!

Annars sitter jag mest och funderar på mitt hår, ska jag färga det rött igen? Hm, svår fråga...Men Tuss, jag lovar dig att  du ska få linssoppa om du hjälper mig med håret =)*Blink,blink*

"Livet är som en hatt - allt blir så mycket roligare om man använder det"

Vi siktar, och skjuter av, FRAMÅT

Hej alla glada. Livet leker, efter att ha fått v miglite agretioner igår kväll, känner jag mig mest glad. Sitter härdenna morgon med en kopp te till hands och med Lars Winnerbäck på behaglig volym. Jag har inte tid att skriva egentligen, jag måste fixalite grejor för Forumteatern jag ska köra idag, men det får vänta.

Johanna, jag vet att du antagligen inte läser dettta, men det känns så bra, fattar du att jag och du är påväg nu, 8-9månader har vi på oss och stressen som förut låg som en seg hinna över tillvaron är som bortblåst. (jag vet ju att den kommer komma igen om ett par dagar, för så långt har vi inte kommit, men!?) Vi har hyfsat klart för oss vad som gäller och  nu är det bara att låta sig slungas in i allt som vi kommer ha att göra i höst! Det är så skönt att göra det med dig, för nu kommer vi göra det med ett leende på läpparna! We'll be there -->

Nu ska jag ta och förska skriva ut lite papper och äta lunch, som jag är absolut ohungrig på, men jag vet att jag kommer dö innan fyra om jag inte får i mig nåt nu!

Kom förbi på Trädgårdscafét på Sidsjön, i växthusen,på onsdag klockan sju och titta på teater Abrazo!!! wee

Gött mos och kalops!

The great hunt is ended

"And men cried out to the Creator, saying, O light of the Heavens, light of the World, ler the Promised One be born of the mountain, according to the Prophecies, as he was in Ages past and will be in Ages to come. Let the Prince of the Morning sing to the land that green things will grow and the valleys gives forth lambs. Let the arm of the Lord of the Dawn shelter us from the Dark, and the great sword of justice defend us. Let the Dragon ride again on the winds of time."

"And the wheel turns as the wheel wills"


Nä nu får ni lägga av!

Jag blir så arg, så grymt arg! Jag spelar ju som många vet en hel del gitarr och tycker att det är helt perfekt med internet eftersom man där kan gå in och hitta en massa ackord och tabs till låtar som man vill spela. Men på senare tiden har jag märk att fler och fler sidor har blivit tvugna att lägga ner eftersom de har fått anklagelser på sig att bryta mot lagen, som om man skulle behöva köpa ackord och tabs, närdet egentligen är en stor hyllning till artisten som skrev låten eftersom någon vill spela dens låtar. Jag skulle tycka att en av de mest smickrande man kan få som artist är att någon sätter sig med en gitarr och försöker få sin gitarr att låta som någon av de låtar man skrivit. Och jag tror nog också att det är så många artister känner, eftersom det borde vara en av det största  orsaker till att man spelatr offentligt, att folk ska ta till sig och  lyssna, och när gör man det bättre än när man sitter i timme in och timme ut och försöker lära sig en låt. Jag tror alltså inte att det är artisterna som ligger bakom detta utan någon annan jeppe som vill ha ut mer pengar av folket. Fy faan. Sen vet jag att det är lagar och regler om sånt men seriöst, det är ju inte så att man kopierar något och använderdet till förtjänst, ingen av de sidor jag ofta besöker för att hämta ackord eller tabs tar betalt eller jobbar efter vinst. Så kan någon svara mig, Vad är problemet? What is the damn problem?
 

Hello folks, welcome to a new day

Ja, hej, ska göra klart för en sak innan jag börjar, Jag har slutat simma. Det är tragiskt, jag vet, men det finns inte så mycket att göra åt det,min armbåge totalstrejkar och ingen verkar ha lust att byta med mig, (förutom Tuss då, men jag vill nog inte ge henne en armbåge i så kasst skick).

Så, idag ska jag ut till Alnö med en del av klassen och halite party där, det ska bli väldigt skoj. Synd bara att jag missar Anneli, hade varit så grymtkul att träffa henne!!! Men men, det finns fler dagar innan världen går under, så vi får försöka hitta en gemensam ledig dag.  =)

Jag sitter här och drömmer tillbaka till Urkult, det var så underbart kul! Nästa år kör vi igen!!!

Och jag Siri Holm blålurade Joel Bäckman igår, det var riktigt kul! Men jag var ganska elak också så jag ska inte gå in på vad det handlade om för då kanske jag får en spark i magen iställt för en kram nästa gång vi ses...hehe.Men roligt var det, eller hur Joel!?! Hehe

Jag ska uppmana alla att lyssna lite på Ani DiFranco, hon är grym! Helt klart grym!

Tack för mig och på återseende!

Det är listornas dag idag

Tagit av Alex=)

Vilken svordom använder du mest?
"Jävla skit"
Vilken tid är din väckarklocka ställd på?
På den tiden jag borde vakna på
Användar du flip-flop's även fast det är kallt ute?
Nejnej
Vilken var den senaste filmen du såg?
8-mile tror jag den hette
Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?
En sjukt bra stereoanläggning
Har du någonsin kallat dig lat?
Jaa
Tar du medicin för att hjälpa dig somna snabbare?
Neej, jag tycker att det är trevligt att använda de 20-minutrerna det tar för mig att somna till att filosofera
Vilken cd ligger i din cd-spelare just nu?
En skiva av Miss Li "Late Night heartbroken blues"
Föredrar du vanlig eller chokladmjölk?
Vanlig mjölk eller vanlig choklad, jag fattade inte frågan!?
Har någon berättat en hemlighet den här veckan?
Tror inte det
Vad åt du till middag?
Tacos
Använder du huv-tröjor?
Jaa, väldigt gärna
Kan du vissla?
Jajemän
Vad är din favoritåkattraktion på ett nöjesfält?
Vet inte, är inte så mycket för det där med nöjesfält
Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?
Ja
Tittade du på tecknat när du var lite?
Inte så mycket, men det hände väl
Är du blyg inför det motsatta könet?
Nej
Vilken film kan du alla replikerna till?
Släpp fångarna loss det är vår, Dunderklumpen, Stinsen brinner o.s.v.
Äger du några band T-shirts?
Japp, en med Lars Winnerbäck
När flög du senast?
En månad sedan, nästan på dagen
Läser du för skojs skull?
OJA!
Pratar du några andra språk?
Engelska och svenska-teckenspråk, och lite franska
Har du gråtit offentligt?
Nja...
Har du en stationär dator eller en laptop?
Laptop
Vilka gör du, önskningar eller planer?
Jag är spontan, hehe, så jag bara gör
Försöker du alltid lära dig nya saker?
Hela tiden
Vill du just nu ha några tatueringar eller piercingar?
Ja!
Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?
Spelar ingen roll
Kan du kasta macka?
Ibland
Har du någonsin varit på Jamaica?
Nej
Vad har du med dig in på bion?
En go människa men sköna axlar som man kan luta sig mot
Vem är din favoritlärare?
Det där är svårt, eftersom vi nästan bara har bra lärare, men jag gillar Roger, Pernilla och Maria grymt, tror jag kommer gå ganska bra ihop med Gezze också! hehe
Skulle du någonsin dejta någon med mycket tatueringar?
Varför inte?
Gillar du att flyga flygplan?
Ja
Vilket personlighetsdrag är ett måste hos din partner?
Snäll
När sov du senast på golvet?
Igår, haha
Gillar du din boendesituation?
Kunde varit värre,kunde varit bättre
Hur många timmar måste du sova för att fungera?
Vet inte, det som är viktigt för mig kallar jag te, och kaffe
Äter du frukost dagligen?
Tss
Är dina dagar fullbokade och stressiga?
Fullbokade-ja, stressiga-skulle jag inte säga
Brukar du hamna i trubbel för att du pratar på lektionerna?
Ojaa!!!
Vilken är din favoritfrukt?
Gröna äpplen, mango och ananas
Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper?
Nej
Hur gammal blir du nästa födelsedag?
18
Är du petig när det gäller stavning och gramatik?
Ja, och det finns MASSOR av särskrivningar i frågorna!! GRR
Tror du på liv på andra planeter?
Japp,det skulle vara konstigt att vi skulle vara ensamma
Vem var den sista person som gjorde dig arg?
Joel tror ja
Tror du att gud var en man eller en kvinna?
Finns det en gud så lär den guden vara, inte varit, men ingen aning, skulle nog inte spela någon roll
Vad var det sista du åt?
Gurka
Kommer du bäst överens med person av samma kön eller motsatta?
Det beror helt på personen, inte påvad de har mellan benen
Hur valde dina föräldrar ditt namn?
Ingen aning, det var överrens iallafall
Gillar du senap?
Nejnej!
Vad säger du till dig själv när allt är svårt?
"Du är dum i huvet, släng dig i väggen!!!" (Sant-bra va?? he he)
Skulle du någonsin hoppa fallskärm?
Jaa verkligen
Sover du på sida, mage eller rygg?
sida & mage
Vilken karaktär från en film påminner mest om dig?
En blandning mellan Lilla My och Snusmummriken tror ja...någon som kan intyga eller tycker annat!?
Har du någonsin köpt något ifrån eBay?
Nej
Tycker du om att krama folk?
Jaa!
Skulle du säga att du är trendig?
Nej
Om någon du inte var intresserad av bjöd dig på en dejt, hur skulle du reagera?
Jaa, ehm, beror väl kanske på vem personen var
Vilken är din favorit karaktär i star wars?
Ingen aning
Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det?
Ja verkligen, det ärbland det värsta jag vet. För då går man där och väntar och är irriterad för att dom inte ringer, sen vill man inte heller ringa själv,för tänk om man stör!?
Vilka böcker har fått dig att gråta?
Jag brukar inte gråta...
Tycker du att du är attraktiv?
Ehm...va?
Vad är du allergisk mot?
Dumma människor
Får du dåligt samvete efter att du har ätit kött?
Jag äter inte kött så det är svårt att få dåligt samvete över
Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat?
Arvid =)

Jaa, tre...

Snott av philo, vi kan kalla det för "tidsfördriv". Observera att det ej står i kronologisk ordning...

Tre

Tre saker jag inte förstår:
1. Somliga stora globaliserade företag(som Coca-cola och McDonalds) som inte förstår att alla människor har rätt till  bra lön och okej arbetsförhållanden.
2. Fysik
3. Att någon överhuvudtaget kan tycka att ugnspannkaka är gott!

Tre saker som finns på mitt skrivbord/bordet jag sitter vid:
1. Fair Trade-snabbkaffe
2. En te-kopp (utan te dock, måste nog ta och ändra på det snart)
3. Min sjukt snygga mössa som jag inhandlade på Urkult

Tre saker jag gör just nu:
1. Bloggar
2. Tänker över livet, universum och allting med inriktning på min simning
3. Pillar på mitt plåster som jag har på min vänstra hand

Tre saker jag vill göra innan jag dör:
1. Hoppa fallskärm
2. Åka runt i världen
3. Bli en riktigt bull-tant

Tre saker jag kan göra:
1. Spela gitarr
2. Bli  riktigt, riktigt arg
3. Prata teckenspråk

Tre saker jag inte kan:

1. Spela fiol
2. Förstå mig på folk som tycker att ungspannkaka är gott
3. Vara vaken om man åker bil mer än 30 min, seriöst jag somnar, och det är så skönt!!!!

Tre saker jag tycker att du ska lyssna på:

1. Lars Winnerbäck
2. Musik i allmänhet
3. Mig

Tre saker jag skulle vilja lära mig:

1. Spela fiol
2. Jonglera
3. Prata spanska

Tre saker jag inte skulle vilja lära mig:
1. Förstå mig på folk som tycker att ugnspannakaka är gott
2. Att spela fotboll
3. Fysik

Tre favoriträtter:

1. Den där pastagratängen jag gorde i lördags, med spenat, spread cheese, pasta och tomatsås. Mumma! (Ring om ni vill ha recept)
2. Varma mackor med svampstuvning
3. Tacos

...

Okej, idag hade jag tänkt att skriva hela bloggen på citat, av kända eller okända människor, från låtar...ni kan ju försöka hitta tråden...om det finns någon?!

"I was born to start a revolution"
"Jag ramlar dåliga gatan fram"
"It's your right to lauage at me"
"It takes a fool to remain sane"
"Half way to five points"
"You don't have to be alone, you don't have to be by your own" 
"We all live in the yellow submarine"
"Du borde stanna kvar, du borde ge dig av"

"This is the last time"
"Dom vill lära dig att ljuga när det tar emot"


"It's so hard to see clearley"
"I'm not down"

"All around me are familiar faces, worn-out places, worn-out faces"
"Kylan blev min vän, min ursäkt för att gömma mig igen, i musiken..." 
"Mad world"

"Och bråka hela dagarna och skrämma kor i hagarna"
"Whatever gets you through the night it's allright"



(Ifrån dessa låtar tog jag citaten:
The Ark - Joy Surrender, Ramlar-Håkan Hellström, The Ark - It takes a fool to remain sane, The Ark - It takes a fool to remain sane, Half way to five points - Anna Ternheim, A message - Coldplay, Yellow submarine - The Beatles, Vem valde mittemellan - Charta 77, This is the last time - Keane, Dansa på min grav - Bo Kaspers Orkester, A message - Coldpaly, I'm not down - The Clash, Mad World - Gary Jules, Hur jag fick dig att älska mig - Kent, Mad world - Gary Jules, Mitt lilla barn - Jojje Wandenius, Whatever gets you thruogh the night - John Lennon)