Still alive

Sophie och alla ni andra! Jag lever! Vilken tur!

...Och Jag fixade det!!!

*Glädje*

Chaaarlieeee

Hej alla glada!
Detta kan bli det sista inlägget jag skriver, någonsin! Man vet aldrig hur det går ikväll - jag kanske dör!?! Mm, så läs detta nu väldigt noga så att ni minns min blogg =)
Jag har laddat hela dagen hitills, åt brakfrulle imorse med ostmacka, risifrutti(Har ni tänkt på att det egentligen borde heta fruttirisi, eftersom man har sylten i riset istället för tvärtom. Men det låter ju inte lika snyggt förståss) och te såklart! Sen har jag druckit lite till te och massa vatten. Jag har laddat mentalt för att detta kommer bli det värsta jag någonsin har gjort och varit allmänt hyper mot alla klasskompisar! Ursäktar för det =)

 Nu sitter jag och ska läsa ut boken på Engelskan och snart ska jag göra en sallad...

Jag lovar Sophieooo att skriva ett litet inlägg ikväll när jag kommer hem (om!!) så att hon kan sova gott i natt! EHEHEEE *Klapp på kinden*

Over and out. Prepair for operation 'survive'!

"I'm on the high way to hell"

Flowers

(Förlåt Viktoria! Jag inleder med det här istället!!)
Gårdagens Citat:
Siri och Viktoria sitter i soffan, måndagmorgon och är helt körda båda två.
Viktoria frågar: Hur mycket är klocka nu då?
Siri: halv nio
Viktoria med massor av eftertryck i rösten: Gissade du med hjärnan nu eller..?
Siri: Öh? Hahahha


Ja, dagen har haft mycket att erbjuda! Retoriktal imorse och geografiprov på eftermiddagen. Sen en massa slösnack med vännerna. Efter skolan gick jag iväg och köpte mig ett nytt smycke till min piercing och bytte när jag kom hem! Självklart ser hålet mycket bra ut, Tack Hampus Tack Hilda!!! Kanske blir det en till piercing snart!

Idag har jag fått rosor också!!! Jättefina! (Om någon någon gång har ett par rosor över och känner att de vill ge bort dom är jag väldigt frivillig! )

Jag och Hanna bestämde idag att vi skulle åka till Arlanda och därifrån ta en sista-minuten till första bästa billigaste varma stället som finns. Bara dra iväg och stanna där tills vi är brunast i världen och geografiprovet är över. (Geografiprovet tog iofs slut en timme efter det, men principen. PRINCIPEN!) Orka planera tänkte vi, då behöver man ju bara längta och längta och de infaller aldrig när man behöver dem som mest, som på geografiprovet, så därför är det bättre att bara sticka och lämna Sverige för en stund! Sen började provet och jaa...vi hann som inte springa ut ur klassrummet innan Micke kom in, så det sket sig!

Om du tänker på mig
Jag tänker på dig, men vill helst glömma
Glömma allt, glömma dig, glömma det vi hade
Det jag hade
Det du hade?
Glömma de ord du sa,
De ord du menade
De ord du menade?
Du tänker inte på mig
Jag tänker på dig, men skulle helst låta bli

Jag hoppas det gåt bra imorgon!!! Nervös!
Hade så fint!

"Je vais voyage, voyage. Et je jamais revien"

^^

Ja, livet leker på, igår sålde jag gurorna och nu är det alltså bara att börja spana på en ny!! Mohahaha, vilken lycka, Admira eller Amada eller Takamine eller Rodrigeuz eller eller eller...jag säger bara Götet nästa! Är det förästen någon som vet hur man får tag på Justnu-Andraklass-biljetter på Sj nu förtiden? Det finns liksom inte som något allternativ?! De andra biljetterna är så dyra ju! Jag får sätta mig med det där snart!

Nu är det också klaffat att det blir långt-ut-i-skogen-i-umeå i helgen! Det ska bli så otroligt kul! Vi ska vara där i en stuga som inte har vatten och man måste gå de sista två kilometrerna eftersom det inte är skottat, ute i bushen alltså. Skönt ska det bli, det enda vi ska göra är att läsa, sova, äta potatismos och ha snöbollskrig, eller hur Sanna? Soft som sjutton! Det behövs att komma iväg ibland, bara ta det lugnt och koppla bort allt, jag och Sanna har ju också en del tid att ta igen om man säger så, så det kommer bli kanon!

Sen ska jag erkänna en sak: Jag tycker väldigt bra om ordet KOTTE! Det liksom ligger bra i munnen! "Kotte". Lagom långt liksom, och det innehåller så trevliga bokstäver. Om jag skulle ha en guldhamster skulle den nog heta Kotte...kotte är så bra att jag nästan skulle kunna tänka mig att heta kotte, kanske!

Nu ska jag kika på tågbiljetter till Götet och sen fixa dagens kulinariska sensationer: potatismos och schnitzel!

Hade gött

"You are the most beautiful girl I've ever seen"

 

Jag spelar för livet

Life rules!
Idag har varit en kanondag! Någon form av lycka, allt känns lätt och jag gör saker hela tiden! T.ex. har jag börjat titta på sommarjobb, ska ju självklart jobba på Skonettern, men där kommer jag inte få jättemycket jobb och eftersom jag är hemma sex veckor i sommar vill jag ju ha jobb så mycket också! Så min plan är att första snacka ihop mig med A-K och sen kanske söka jobb i gamla goa Härnösand! Det hade varit underbart helt enkelt, att bo där två-tre veckor hos A-M och Anneli (Eller någon annan) och bli härnösandsbo igen, för en stund! 

I helgen ska jag jobba. Och idag, alldeles nyss blev jag överlycklig! En tjej som jag träffat på MB var intreserad av min elgitarr och förstärkare. Hon ska komma hit och provspela på söndag och jag hoppas verkligen att hon vill köpa den! Verkligen! Då kan jag dra ner till systeryster i Götet och gå runt på alla musikaffärer i den stan och nörda mig, tills jag bestämt mig för en riktigt bra spansk gitarr som jag köper. Vilken lycka! Och sen är det bara att åka hem och 'Spela för livet' som Peps så fint skulle uttryckt sig!

Snacka om att jättebra bitar faller på plats denna dagen!

Nu ska jag läsa en stund, sen är det On the Rail!!!!!

"Jag spelar för livet, jag sjunger för full hals jag leker med toner och kysser ord
"

KOTTE

KOTTE

Yey beautiful day!
Jag kom på idag att jag mår bra! Verkligen bra nu! Tillskillnad från i höst kan jag tackla problemen på ett vettigt sätt och gräver inte ner mig, jag har mer ork och är sjukt social med alla. YEY!!!! Jag är jag och det är typ bäst!

Idag har det varit vårkänslor i Sundsvall. Mysigt faktiskt! Inget spektakulärt har hänt, skolan kul med alla som vanligt, mina simmare simmade bra och jag hade ett grymt bra snack  med T efter! Nu sitter jag och är precis på väg till träningen. (Kan man säga så? Att man sitter och är precis på väg någonstans? Man kan väl inte sitta och vara påväg samtidigt, eller?)

Det ringer -  ingen svarar - typiskt min familj.  Alla tänker "De andra har närmare till telefonen" haha...skitkul, ringer ni hem till mig någon gång och ingen svarar är vi antagligen hemma ändå, vi orkar bara inte gå de högst fem meterna det är till luren. En bärbar telefon borde vara optimalt för mig...

KOTTE
Kotte är ett mycket bra ord! Jag tycker om det!

Nu ska jag gå! Hejdå, kanske syns vi på bajsverket imorgon, kanske inte!

"You are the most beautilful girl I've ever seen"

Vi klarar vintern du och jag

Usch, idag känner jag mig sjukt skoltrött, det finns så mycket annat kul att göra, som att sova...men skolan, pallar bara inteeeee....

Sundsvall är inklätt i is och jag ska bergsbestiga ett berg med 75% lutning varje morgon, sandningen är inte den bästa och det är livsfarligt både på upp- och nervägen...är det ingen frivillig trea som vill ta på sig att göra en rulltrappa upp? Eller kanske någon som tar på sig att dela ut isbroddar vid början av backen så kan vi alla lägga oss på mage och dra oss upp till skolan?

Ikväll tränade jag och det gick verkligen jättebra!!! Sparringen var lugn och avslappnad och jag satte några riktigt bra slag och sparkar - jag börjar få riktigt bra kontroll på de slag vi tränar även i fight! Underbart, jag älskar verkligen att träna.

Jag vill åka bort, Sanna, ska vi inte genomföra vår idé med stugan i Ume? Sportlov vecka 10!!

Nej nu ska jag ta och koncentrera mig på mitt te och sen är det sängdax!
Göd Natt

"Jag behöver inte nån som visar vägen för jag tänker inte gå den"

London calling

Ja, Sandra, A-M och Anneli, vi kör snart igen!!!!!

Nu sitter jag här och drömmer mig till London, England. En stad jag verkligen älskar! Jag vill bara ta första bästa flyg dit och gå runt, med en vän, fotografera och lyssna på musik. Önskar verkligen att jag kunde! Jag harvarit där två gånger, båda gångerna har det varit så grymt kul! Jag ska bo i England någon gång, jag ska det!!!


image45

Jag säger som The Clash: "London calling"



Nostalgitripp

Ganska nyligt hemkommen ifrån hålan Iggesund. Där var det tävling, HT-Spelen. Det gick mycket bra faktiskt, mina simmare persade och höll igång så jag är jättenöjd. Tror att alla haft väldigt kul, jag har iaf haft det.

Tävlingen började igår på eftermiddagen. Ca 650 starter väntade, den dagen och 650 till idag, och jag hade tidigare i veckan bestämmt mig för att slagga i Iggesund, hade nämligen fått erbjudande om en plats i Härnösands masslogi, självklart tog jag den! Sån sjuk nostalgitripp det blev igrå kväll, där satt jag A-M och Anneli som gamla goda tiden, växlade svenskan med teckenspråk och golvet i klassrummet täcktes sakta med säkert av blöta badkläder och godispapper. Visst saknades mer än halva gänget, Sandra, Anna, Axxa, Martin, Sebbe, Ellinor, Madde o.s.v. men vi tre hadedet gött ändå. Ni som aldrig sovit med HSS i masslogi någongån bör prova detta, det blir alltid helt underbart kul! Nä, detta var nog det roligaste jag gjort på länge! Vi igen liksom! Åh, längtar tillbaka till Björnalägren, Brunflotävlingarna, Junselelägren o.s.v. fatta vad många klassrum jag delat med dessa vänner! Och sen idag, som om det inte var nog, kom Tommy förbi!!!!! ÅH!

Annars sitter jag nu i mitt nya rum, det blir grymt! 

Nice day!!
"Livet är en dans på rosor men det är en dans med svåra steg"

(Men vafaan lägg ner och skärp dig!)

I can't make it without you

Caos
Livet rullar runt! Mycket händer framöver, men egentligen inget intressant. Idag curlade jag med några tjejer från klassen på friluftsdagen. Sjukt kul! Vi fick samanlagt två poäng...ehe...på en timme. Alltså var det två av de nästan åttio stenarna som kom innanför den blå cirkeln! Ja, inte var vi duktiga på det inte! Men kul var det!

Annars är det inte mycket att berätta, känner mycket. Har kommit till självinsikt, saknar en hel massa med folk men konstigt nog mest L, som jag knappt kännt ett halvår, som nu är borta, och inte med mig...you can do it!

Annars är livet gött, det ska bli kul att se min klass på kampsporten imorgon! Mohaha

We'we got a groovy thing goin' - Simon and Garfunkel
Bad news, bad news!
I heard you're packing to leave!
I come arunning right over;
I just couldn't believe it,
I just couldn't believe it.

Oh, baby, baby
You must be out of your mind.
Do you know what you're kicking away?
We've got a groovy thing goin', baby,
We've got a groovy thing.

I never done you no wrong,
I never hit you when you're down,
I always gave you good loving,
I never ran around,
I never ran around.

Oh, baby, baby
You must be out of your mind.
Do you know what you're kicking away?
We've got a groovy thing goin', baby,
We've got a groovy thing.

There's something you ought to know
If you're fixing to go,
I can't make it without you;
No no no no, no, no, no, no,
No no no no, no, no, no.

Oh, baby, baby
You must be out of your mind.
Do you know what you're kicking away?
We've got a groovy thing goin', baby,
We've got a groovy thing.

We've got a groovy thing goin', baby,
We've got a groovy thing.


"You are the most beautiful girl I ever seen whit a kabab!"

"Det var inte jag"

Jag var nog aldrig den som drog runt med de coola tjejerna och, så småningom, de coola killarna i grundskolan
Jag hörde inte dit
Jag var nog aldrig den som tittade efter de rätta kläderna, de rätta frisyrerna och de rätta TV-serierna
Det var bara inte jag

Jag hörde nog aldrig till dom som stod framför spegeln och dansade till Spice Girls i magtröja och pippilotter
Jag hörde aldrig till dom som samlade på Spice Girlskort, Spice Girlsskivor och åt Spice Girlsklubbor på lördagarna

Då skulle jag aldrig ta på mig ett par alldeles för höga platåskor i rosa transparent plast och snubbla runt på stan
Jag åt aldrig på McDonalds varje fredag, jag köpte inte alla Absoulte Dance-skivorna som fanns i Åhléns magra skivförråd, jag satt inte och skrev det allra finaste och rakaste jag kunde på finskrivningslektionerna

Jag lät mig aldrig ställas in i led som jag inte ville stå, jag lär mig aldrig styras av de ideal jag hatade

Men många gånger har jag önskat att jag lät mig dras med, lät mig få en riktning om vart jag skulle gå, vilken väg jag skulle välja
Jag önskar att jag lät bli att förakta alla som följde idealen och slutade avsky människor som var 'perfekta'
       i mina ögon


Oj, klyshigt var ordet! Men det var en tanke som jag skrev ner, som blev något, som inte är genomtänk
 ett dugg och som skulle kunna göras mycket bättre. Meen, this is what you get! Kanske kommer det upp en förbättrad version på sockerdricka.nu senare...om ni har tur...

"God natt"

Sanningen är uppenbarad

Jag är helt till mig i trasorna!!
Idag på naturkunskapslektionen gick vi igenom hur man lär sig och hur man beter sig när man lär sig. Det finns tre olika sätt tydligen: Visuell(någon som måste se för att lära sig) Audiativ(när man lär sig genom att lyssna) och Kinestetsik(Som måste röra på sig, känna och göra själv) Jag är Kinestetisk, jättejättemycket kinestetisk. Dock lite visuell, men mest Kinestetisk. Jag sitter alltid och rör på mig, går helst runt och plockar alltid med saker samtidigt som jag lyssnar på läraren t.ex. Jag har faktiskt ofta tänkt på detta och funderat över varför jag gör så, om jag skulle få, skulle jag gå runt i klassrummet samtidigt som läraren pratar, kanske byta plats och sätte mig på golvet - då är det lättast för mig! Och nu, när jag gått igenom hela grundskolan, alla lärare och vänner har sagt till mig att "Sitt still Siri! Sluta springa runt! Sluta pilla med pennan!" men jag har haft väldigt svårt att sluta för detta med att sitta still och bara lyssna fungerar inte för mig. 

Jag tror att min chef har listat ut det där, för om hon ska lära mig något nytt, t.ex. på kassaapparaten, säger hon och pekar på vilka knappar jag ska trycka och sen får jag göra själv. Eller så säger hon receptet till mig och jag gör och andra gången sitter det liksom i händerna! Så ska det vara för mig!

 Det är inte sällan som jag i klassrummet kan plötsligt glida ner från stolen och sätta mig på golvet en stund, det känns liksom bra, och alltid en penna i handen typ. 

I somras gick jag runt med en sån där liten rubuskub i fickan, jättebra, för då kunde jag ta upp den och vrida och vända medans folk snackade med mig, och allt går in! 

Sanningen är alltså uppenbarad! Jag är Kinestetisk och FÅR röra på mig hela tiden!

"När man bara drar replik för att slippa krångla: 'Min pappa är rik vill du hångla?' "

 


Familjen

Okej vänner, som ni vet är jag inget stort fan av Electronica/Dance-musik, men nu har mina kära vänner Fridahh och Sophieee(Chaaarlieeeeee) introducerat mig på Familjen. Mohaha, de är grymma. Först har de Sveriges härligaste dialekt: Skånska och sen bara såna sköna låtar. Sitter nu i soffan och hoppar i takt med "Nån gång"!! 

Henrik Elmer är grym! Gå in på youtube.com och sök på honom. Haha, en sjukt rolig standup-komiker,väldigt orginell men ruskigt kul!  "Människor kollar så konstigt på en ibland, som när man är på en affär och de kommer fram och frågar om man vill ha hjälp, och så svarar man; Ja, jag skulle vilja byta kön." Gå in på youtube och titta på honom!

Idag kommer en annan efterlängtad teori på varför gamla alltid bekräftar varandra hela tiden. Den är kort och koncist: De kanske inte har så mycket annat att säga.

Chaaarlieee we're on a bridge Chaarlieee!

"Och nu brinner det i skogen

<3




"You are the most beautiful girl I've ever seen!

You're so beautiful, it's like a dream"


11/2-08

Fortfarande arg...irriterad...besviken...
Näe, jag är less på folk som säger en sak och gör en annan, som lovar pärlor med knappt ger småsten. Kasst är det! Värdelöst och jag känner inte riktigt att situationen ligger hos mig längre...släpper det, byter koncentrationen till något annat och traskar vidare.

Imorgon kan jag vara hemma hela dagen och det är nog det bästa som kunde hända den här veckan. Sjukt skönt, behöver bara förbereda ett debatterande tal tills på fredag! I helgen ska vi flytta runt hemma och jag ska ner på HT-spelen med simmarna. Det ska bli jättekul, verkligen jättekul! Det är kul att Annie och A-M ska dit med! Hoppas att jag hinner snacka lite med dom!

Jag tror att jag har sjukt högt SQ!!!!!

"We were dead before the ship even sank"

Äh, jag vet inte

Nu är Polenresan på väg att bokas. Det blir nog bra, men Johanna måste med! Annars kommer jag känna mig ensam. Johanna är förtillfället min hjälte, hon är bäst och vi ska bli sambosar! =)

Men, Polen var det. Juli kommer vi åka, svinvarmt antagligen. Vi håller på att fixa nu, det känns mest bra, men jag kan inte låta bli att känna att det gör ont i magen. Det kan bli jättebra, men nu känner jag mig mest sårad, glömd. Jag vet vad du sa, jag trodde dig, men du gör inte mycket för att hålla det du lovade...so tierd...

Jag blir så sjukt less, så sjukt lessen. Det skär verkligen, Didn't mean anything did I? 

Men som jag sa till Johanna idag "Jag fixar inte att vara lessen, jag blir arg istället"

Snart är det fredag!

"You know the pain"

Eloge till vår naturlärare!

Han är bäst! Som imåndags när vi såg på  en film om  hur  fetter, proteiner och kolhydrater kommer från  munnen till cellerna.  Ja,  filmen var väl inte speciellt bra men! När första kapitlet var slut stannade filmen på menyn, det blev tyst en lång stund och sen sa en klasskompis, när hela klassen satt och undrade varför ingen gjorde nåt:

Evve - "Är det DVD?"
Bertil - "Ja"
Någon annan - "Men då måste du nog trycka!"
Bertil(Med jättesöt röst) - "Jag vill inte"
Klassen - "asg"

Naturlektionen innan berättrade han hur vi producerar vita och röda blodkroppar och hur de kommer ut i blodet.

Bertil står vid en sån där docka med alla organ synliga - "De röda blodkropparna åker direkt ut i blodet, men de vita måste gå i skola först, här" Pekar på en klump i dockan. 

Han måste upplevas!!

Annars, idag var det den sista matten jag gjorde i hela mitt liv! Aldrig mer! Konsert på Våningen med en grupp ifrån Luleå som spelade Elton John-låtar, bra var dom - fast jag inte är så förtjust i Elton...Nu vill jag ha fredag!!

"Att minnas kvinnan jag var med förståelse
Att kämpa för kvinnan jag ska bli med förväntningar
Att acceptera kvinnan jag är med respekt"


Apelsinjuice och kladdkaka

Sitter nu på skolan och skriver. Idag har jag bakat en kladdkaka på retoriken, informativttal, det är inte varje dag man får göra det. Vi skulle hålla informativttal alltså, valfritt ämne och jag tänkte att det skulle vara ett utmärkt tillfälle att få baka en kladdkaka på en lektion. Sedan sprang jag runt på skolan och letade ugn, de i käket ville inte dela med sig av sin, vi hade ingen ugn på skolan så jag får ta hem smeten och ugna hemma. Jag bjöd klassen på kakan jag redan bakat och då kände jag mig väldigt snäll! Jag körde nämligen på den klassiska TV-kocksfeelingen med "Jag-har-redan-förberett"-metoden och hade så alltså en kladdkaka klar redan. 



Siris perfekta kladdkaka
100 g. smör
2.5 dl socker
2.5 dl mjöl
1.5 tsk vaniljsocker
8 msk kakao
1.5 krm salt
2 ägg

180 grader 18 minuter (Lite efter hur ugnen ser ut)

Smält smöret lite. Blanda allt i en bunke, tryck ut i en ugnsform som är smörad och börad. In i ugnen. Servera med grädde och rårörda lingon

Annars idag ska jag plugga matte och skriva klart novellen tänkte jag. Drömma om varmare dagar och längta till Bolivia.

"Je ne jamais revien"

Det är bra!

Igår natt lärde jag mig för ungefär åttionde gången att man inte kan rädda världen. Jag är sjukt pisst på allt som händer och känner att jag vill hjälpa allt och alla. Men det går inte, det kommer sluta med att jag går under och det vill vi ju inte. Istället gäller det att hitta sin grej att klamra sig fast på, något som gör skillnad och som jag trivs med. Tack Joel!

Annars har helgen varit grym! Filmkväll hos Hampus, som skrivit i föregående inlägg, och i lördags jobb och fest hos Hampus och senare hos Maya. Sjukt kul, träffade massor av trevlgit folk! Det är alltid kul att träffa nya människor - lär känna mig!!!!! Söndagen var det jobb, hade närkontakt med ugnen, och ingen teater.

Nu sitter jag här på skolan, Naturkunskap B och jag är så sjukt trött!! Är helt utslagen efter helgens alla strapatser, men det var det värt! Lätt värt! 

Annars har jag inget vettigt att tillägga faktiskt! Ikväll ska jag baka kladdkaka till min föreläsning imorgon och så ska jag träna! weey

Over and out

"We were dead before the ship even sank" 

Film och skit

Mm, vilken dröm!

Igår var jag på filmkväll hos Hampus. Det var kung faktiskt! Träffade trevliga människor, fryste häcken av mig på alla rökpauser och såg på två filmer. En äcklig och riktigt dålig, en jävligt obehaglig men sjukt bra! Den första vi såg var den dåliga, den handlade om några som skulle åka bergochdalbana, några hoppade av innan  den startade för att en av dem hade fått en vision om att den skulle krascha.Självklart kraschade den och de sju som hoppade av överlevde. Men de dör en efter en genom filmen. Det dåliga med den vara att allt verkligen var så sjukt fult gjort,  det var jättelånga händelser som gjorde att de en efter en dog och det var fult bara. Sen var det jävliga äckliga sätt de dog på, uhä!! Den bra filmen handlade om en tjej som är fjorton som får ihop det med en typ 35 åring. De träffas, han är fotograf och hon försöker genom massa sätt få honom att berätta att han mördade en tjej och att han är pedofil. Hon kastrerar t.ex. killen och gör en massa grejor. Det läskiga i denhär filmen är tjejens attityd, hon är helt coolugn och torterar honom som om det var världens vanligaste sak. Hon är däremot en riktigt bra skådis! Det är verkligen värt att se filmen bara för hennes skådespel!!! Som vanligt är dessa filmtipshelt värdelösa eftersom mitt ack så lilla nanminne inte tillåter mig att komma ihåg fler namn än min familjs typ...

Annars är jag ganska förbannad på världen idag. Det händer så mycket som inte vorde hända. Typ har någon jävla idiot lurat två kvinnor med Downsyndrom till sjävmordsbombning i Irak, och jag blir så sjukt pisst! Fyfaaaan! Sen får jag så sjukt ofta bevittna människor i Kultan, där/när jag jobbar, som har varit och knarkat på toaletten! Fatta vad mycket barn som springer omskring där inne! Tänk om någon typ snedtänder eller något! Äh usch! Sen blir jag less för att människor inte håller vad dom lovat...kan man inte hålla vad man lovat ska man inte heller lova något...

Annars grymt bra!!
Hade trevligt!

"Betongvägg nummer femtiofem"