På väg till Urkult

Imårron bär de av till Urkult. Äntligen, måste jag ju få säja, efter iaf tre års förhinder så blir de av! Även fast det mesta känns riktigt sjukt kul med den här ideén, så måste jag erkänna att det finns ett sting av ångest med också. Men saker och ting löser sej, så är det alltid, om man inte tror på att det ska funka, så gör de de inte heller, så därför tror jag stenhårt att allt kommer gå bra!
Så, väskan är fullproppad med massor av kläder och annat jox man behöver, gitarren är stämmd, mp3 ska sättas på laddning, och jag har med mej ett extra minne till kameran. Toppen! =)

Den senaste veckan har jag faktiskt inte gjort så mycket, umgåtts med Joel lite, badat med Al, stickat och sovit massor. Sen var jag också och jobbade i fredags, vi flyttade in grejjor i det nyrenoverade köket. Trevligt, trevligt.

Jag måste bara instämma Philo.blogg.se (mkt rekomenderad annars med) men allvarligt talat, lukten och känslan när man går ut i naturen efter ett sommarregn, det finns knappt något bättre!

Då tycker jag att alla ska hade så väldans gött den här veckan.

"Ta min hand, du tände min eld, du gjorde drömmen sann"

Jag är et skrutt

Jaha, då satt man här igen då, efter ännu en dag med onödigt görande. Har varit nere på stan med Alicia, fikade och satt vid ån, asså vi har verkligen inget bättre för oss. Man vaknar liksom utan någon som helst abition för dagen. inget man vill göra, inget man behöver göra. Det är ju ganska skönt att liksom bara ta dagen som den kommer, ändå längtar jag lite efter att få något vettigt att fylla mina dagar med, Som Urkult tex, som jag ska åka till på måndag. (Det ska bli så grymt kul) Eller att få börja jobba igen, på fredag är första dagen ut, sen så en vecka utan jobb och sen tio dagar, mer eller mindre i sträck. Det ska bli riktigt kul att vara tillbaka ute bland folket och sen börjar skolan. Inte långt kvar nu asså, och mitt i alltiohop börjar även simningen igen. Trevliga tider, fast det finns ju också saker som händer som inte är så jäkla kul....

Igår hade jag en ganska rolig konversation med Stina på msn,mitt internet har som nöje att logga ut och in hela tiden, Stina blev less och skrev:
"Asså siri, nu tycker jag att du ska slänga ditt jävla internet i väggen!!
Siri säjer: "jaa de kan jag ju iofs göra, bara det att mitt internet är trådlöst så det finns inte så mycket att slänga! Fast jag kan ju iofs slänga det i brandväggen" *hahaha* (man har ju humor)

Jaja, hade gött vänner!
Take care

"Och det ska eke över skog och berg att sanningen ljuger och att drömmen är sann"

Ett självkontrollerat irrväder med en enorm energi!

LARS WINNERBÄCK! Vilken man! Igår var helt otroligt! Lars Winnerbäck på scen i Parken! Och Hovet, vilket gäng, vilket samspel. Sjöng/Skrek mej rejält hes och fötterna blev trötta, trötta, trötta, men vad gör väl de när Lasse med Hovet står på scen?! Dom är så underbart bra!!

Imorse var det ganska rejält segt att komma upp klockan 06.30 måste jag säja. Tungt, och jag tror allvarligt talat jag inte var riktigt vaken innan bussen anlände till H-sand. Sen var det jobba på FBV. Man blir nostalgisk när man kommer tillbaka dit. Alla mysiga människor och miljön gör att jag riktigt stormtrivs. Jag blev friad till två gånger och de blev t.o.m slagsmål för min skull. (ta de inte för allvarligt, slags rollspelsaktigt) Ähe, riktigt kul var det! En hel del snack blev det också med diverse roliga människor, och jag märkte att mina kunskaper om ostprossesen inte sinat ett dugg. Men man blir dock totalt förvirrad när det kommer en hel busslast med tyska turister som vill veta allt om hur man kokar kaffe över öppen eld, dom är också läskigt intresserade över vårat våffeljärn och tycker att det är väldigt exotiskt och västerlänskt att diska med varmvatten och såpa under bar himel. Allt på tyska. Mina tyska kunskaper består av två ord. Det ena är (och bry er för gudskull inte om stavningen) "Kese" som betyder ost och "hauptbanehofe"-järnvägsstation. Det sist nämnda hade jag inte överdriven stor nytta av idag på. Haha...

Samanfattningsvis har jag haft det jävligt grymt kul de senaste dagarna, och det fortsätter, eller jaa, jag får vänta i en vecka först men, det överlever jag ju!

Näe, ta hand om er vänner!
Hade gött!

"För jag vet att du älskar mej, annars stämmer du inte in på min filosofi"

Deeg^^

Det börjar visst bli lite längre tid mellan inläggen nu. Men jag har annat för mej än att sitta och hänga vid datorn så det är inte speciellt konstigt faktiskt.
Igår var jag i Härnösand igen, eller jaa inte riktigt ända dit, till Häggdånger. Dock tog det ett bra tag att komma dit, efter avhoppande på fel busshållplats, mycket traskande på E4, lite till transkande på E4, en del ringade fram och tillbaka i mobil, lite "liftande" och hysteriskt vinkande så kom jag tillslut fram =) Med rejäl skoskav och varm upp till öronen. *haha*

Dagen idag måste jag säja har varit  näst intill perfekt. Alicia väckte mej vid elva och vi satt och åt frukost till halv ett kanske. Vi tog med oss gitarren och placerade oss på gräset vid ån. Kanske är det så att alla änder och diverse andra olika fåglar dras till ljudet av musik, för under helatiden när vi satt där vid ån kom det fram fåglar och stog och tittade på oss. Dom kom så nära att vi nästan skulle kunnat ta på dom, om vi hade velat de. Eller kanske är de så att fåglarna försöker hitta på alla möjliga orsaker för att slippa ifrån de där jätteäckliga vattnet. (Man skulle inte bli förvånad om det började bubbla en varm dag)
Efter det tog jag och Alicia oss till Tinells och fikade lite. Trevligt att sitta där på Loftet med en filt och en varm kopp te.
Idag har också Urkult biljetten blivit bokad. Det börjar visst närma sej. Något som också bärjar närma sej är Lars Winnerbäcks konserten, och Winterdäck måste man har på vintern för att inte halka, och när man halkar gör det ont, ont har jag i fötterna men mina converse är verkligen fina grejjer, att ta grejjer är inget för kloka människor, en klok människa är ju Nelson Mandela, och Mandel(-a)  kan man ha för att göra madelmassa, och semlor är något som jag verkligen tycker om, om man inte tycker att världen är rättvis så får man försöka göra något åt det, åt gjorde jag idag, idag har jag varit vaken väldigt länge och nu är jag trött!

Flummit
Hade bra kära vänner

"Red is the colour if your heart when it's cut out, red is the truth, red the life and you can't tell where it starts" 

GF

Gatufesten är över! Dagen nummer två, kom min kära vän Sanna ner och joinade mej. Det var riktigt trevligt, The Ark stog på schemat. Vi träffade lite klassisar och drygade runt på stan ett tag. Sen efter mycket om och men så blev det dax för The Ark. Vi tryckte oss ganska långt fram, och stog där och trängdes med mängderna. Lite irriterad på den lilla amerikanaren som spelade så många låtar som han aldrig har gjort  förrut, han var innan Ark och konsekvenserna blev att Ark blev en halvtimme försenad. Man tycker ju på nåt sätt att om en artist har fått en tid att hålla och vet att det kommer någon annan efter så ska han inte spela över den tiden! Men iaf så kom Ark igång framåt halv ett och trots värmen och alla svettiga människor runt om kring (inger ju en viss känsla egentligen) så var det helt underbart att stå och hoppa och sjunga till Ola Salos sköna stämma! Het underbart bra är dom! Den dagen slutade vid fyra.

Dag nummer tre började klockan ett, vi vaknade. Trötta som aldrig förr och "It takes a fool to remain sane" på hjärnan. Efter tre koppar te och en timme vi frukostbordet var vi trots allt i ganska bra form. Vid lite över åtta gick vi ner och såg de sista 20 minuterna av Laleh, genast ångrade vi att vi inte hade befunnit oss där hela konserten, Laleh ska ha stor eloge för all energi och lycka hon sprider på scen ut till publiken! Vid klockan 21.45 befann vi oss längst fram i mitten framför scen till Vapnet. Där vi stog med alla förväntningar och jag sjöng 'Kalla mej' tills mina vänner blev väldigt less på mej. Vapnet låg långt över allas förväntningar och jag tror att det är sista gången dom får spela på scenen som heter 'station gatufesten'. 23.15 var vi tillbaka till samma scen, längst fram på sidan denna gången och lyssnade till 'Tiger Lou'. Yee vilket drag asså! Den dagen kom vi i säng vid halv fyra faktiskt och kännde oss gansks duktiga! Vi skulle trots allt upp elva på söndagen. För att fly vår kos till Härnösand 'Staden bakom flötet'. Där tillbringade jag söndag natt och måndagen fram tills typ nu. Hos Sanna och Anneli. Riktigt trevligt att besöka gamla hemstaden igen.

Nu sitter jag här och är allmänt irriterad. Men det går över, snart har jag nämlign druckit en hel kanna te och då återkommer nog humöret när man stillat begäret...eller nåt sånt....

Nu räcker de!
Gött mos vänner

"Med gitarren i högsta hugg och lite saft i en plast mugg"

Music is life!

Thåström.Ja nu har man sett honom också, påminnde läskigt mycket om min farbror. Det var ett av mina självklara val när jag satt med programmet framför mej till Sundsvalls Gatufest (GF), inte för att jag tycker att han är sådär jätte bra som soloartist, men att han både vare med i Ebba Grön och Imperiet gör att det är en man, man vill ha sett iaf en gång på scen innan han lägger ner verksamheten. En kort sammanfattning av hans konsert då, han spelade ca tre låtar som jag tycker är bra, varav endast EN Ebba Grön låt, och han verkade allmänt borta hela tiden. Hans "små" tix som han hela tiden höll på med liknade Jack Sparrows väldigt mycket och allt som han har provat i sina dar gjorde sej ständigt påminnd. (Nästan ett under att han fortfarande lever) Men om jag blev erbjuden att gå på en av hans konserter en gång till, skulle jag tack nej. En gång räckte och nu har jag sett honom.

Idag är det Hardcore superstar, The sounds och The Ark på listan av "att kolla på". Längtar verkligen till The Ark, så helt otroligt härliga! Deras musik och jobbet som alla bandmedlemmarna görpå scen är ju helt otroligt! Det är en sån grymt skön känlsa när man ser Ola Salo ge verkligen allt kompat av bandet! ÅÅ så härligt!
Sanna kommer ner idag också, det ska bli sjukt kul att träffa henne igen, det var verkligen längsen och jag bannar mej själv för att jag är så dålig på att hålla kontakten men Härnösand folket!! Illa, illa Usch usch usch!

Lars Winnerbäck konserten närmar sej! Helt sjukt kul och faan vad jag längtar! Det är liksom inte klart med vilka jag ska gå med än, men jag känner en hel hög som ska dit så det löser sej! Lars Winnerbäck, vilken man!
Urkult är snart klart för min del också, har snackat ihop mej med dom jag ska åka dit med och päronen är övertalade för länge sen. Ett litet problem har dock framstått, inget jag tänker ta upp här, men några vet nog redan vad det handlar om. Asså liksom, den sista veckan? Sen så är du liksom borta från Sundsvall, på läänge! Fan. Men ffs vilken jävla chans liksom, som att glida på ett bananskal från gymnasiet. Men vadå, sista veckan? Visst jag vill jättegärna åka på Urkult, liksom äntligen blir de av, men jag skulle fan kunna stanna hemma för din skull! Aja, jag har ju ett litet tag till på att bestämma mej!

Nu ska jag sova lite tror ja, så att jag kan leva livet som faan ikväll!
Gött Mos vänner!

"Feel the magic in the music and the music's in me" 

Like a rollercoster

"Feel the magic in the music and music's in me"

Förstämma i Delsbo igår, något jag verkligen ska göra igen. Lyssnade på mycket trevligt musik och dansade med Keelis och Toveh, helt underbart att stå där på dansgolvet med den underbara stämingen och så sjukt bra tryck det bara kan bli på ca 100-150 pers (Alt.)! Yee
Efteråt var vi ganska rejält trötta kan jag ju meddela omgivningen, men det var det värt, absolut, helt otroligt kul!

I fredags var jag och såg på "Da Vinci koden" med några simmare, jag har inte läst den boken, men däremot  "Änglar och demoner", filmen var väl helt okej, men lite så känns det som om Dan Browns böcker inte precis är idealet för en bra film-på-bok film.
Efter filmen blev det Down town, och billjard! Första gången jag spelar och jag satte faktiskt 5 klot. 3 st som jag skulle sätta, och två gånger satte jag den vita! Haha, det var grymt kul iaf! =)

Nu i helgen så börjar Gatufesten i Sundsvall. Jag tror att det kan bli helt okej, på festival och musik delen.  Ark, Thåström, Vapnet och The sounds bland fler. Annars är det mest fullt med öl-tält och stupfulla människor, och jättehög bas så att väggarna typ skakar! Jag känner på mej att jag kommer få träffa jättemycket folk, det är alltid kul, även fast några kommer lysa med sin frånvaro.
Men jusst nu känner jag inte att jag ser framemot det här med GF jättemycket, fast det beror nog mest på att jag är trött och less(-en?). Det blir nog bättre...

Slut bloggat för idag!
Gött mos vänner!

"When you´re allone, keep on keeping on"